Bu anketi kim yaptırdı?
 


Özellikle AKP’nin Kandıra belediye başkan adayı kim olacak derken, ilçenin merkez ve köylerinde yapılan anket akıllarda soru işaretleri bıraktı. Objektif Prodüksiyon araştırma isimli bir firma tarafından yaptırılan anket, 2014 yerel seçimleri öncesi Kandıra halkının siyasi kanaatlerini belirlemek amacıyla yapılıyor. Anketi kimin hangi amaçla yaptırdığı ise belli değil.

SİTE FAAL DEĞİL
Ankara menşeli araştırma şirketi olduğu iddia edilen şirkete ait telefon numaralarını aradığınızda cevap veren olmaması bir yana internet adresi olarak verilen www.objektifgrup.com internet sitesi diye bir site faaliyette değil. İşin bir başka ilginç yanı ise vatandaşlara sorulan isimler. AKP’nin dört aday adayı ve CHP Belediye başkan adayı bu ankette soruluyor.

SEÇİLMİŞ İSİMLER
Vatandaşa sorulan isimler, AKP aday adayı mevcut belediye başkanı Cengiz Kan, Emel Ceylan Balcıoğlu, Ünal Köken, Sedat Köse ve CHP adayı İsmail Sarıca. CHP adayı zaten belli oluyor mantığıyla sorulmamış olsa bile, AKP’nin diğer 6 aday adayı ve sorulmaması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Bu anketi kim yaptırdı ve amaç ne? Anketi yapan şirketin anket formunda belirttiği internet adresi ve telefon numaraları neden aktif değil? Neden sadece bu beş kişinin ismi soruldu? Amaçlanan ne? İşte bu ve benzeri sorular vatandaşın merak konusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817