banner2779
banner2752
banner2750

Bu cihazlardan kaçış yok
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreyi kirletenlere ve zarar verenlere göz açtırmamak için teknolojinin son ürünü olan cihazları kullanıyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan cihazlar sayesinde, suları kirleten parametrelerin ölçümünü anında yaparak verilere daha kısa bir sürede ulaşıyor. Sonuçlar değerlendirilerek gerekli yerlere denetim için ön bilgilendirme yapılıyor.

 

SONUÇ ANINDA ALINIYOR

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde gemilerde, fabrikalarda ve derelerde çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Sorunlara zamanında müdahale edebilmeyi ve kirliliğe sebebiyet verenler hakkında gerekli işlemleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıran cihazlar sayesinde su kirliliğinin ne düzeyde olduğu ve suyun içeriği hakkındaki bilgiler de anında elde ediliyor.

 

CİHAZLAR DENENDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, cihazları ilk olarak Derince’de bulunan Çenedere suyunun incelemesinde kullanmıştı. Alınan örnek sular ekipler tarafından dere kenarında anında incelendi. Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri aldıkları numuneyi araçlarında yer alan cihazlar sayesinde 20 dakika içinde analiz ettiler.

 

ÖLÇÜMLER ÇOK PRATİK

Kullanımı oldukça kolay ve son teknolojinin ürünü olan cihazlar elde edilen verileri ayrı ayrı hafızasına kaydedebilmesi sayesinde hangi atıksu kaynağında ne tür ölçümlerin yapıldığı rahatlıkla görülebiliyor ve böylelikle geçmişe dönük değerlendirmeler yapılabiliyor. Ayrıca ölçümün kim tarafından gerçekleştirdiğini kaydedebilme özelliğine sahip cihaz sayesinde ortaya çıkabilecek karışıklıkların da önüne geçilmiş olunuyor.

 

SUYUN BÜTÜN ANALİZİ ÇIKARILIYOR

Portatif ve taşınabilir tipte olan  ‘DR2800 Model Spektrofotometre Cihazı’yla atık sularda bulunan amonyum, fosfat, koi, kurşun, bakır, krom, kadminyum, azot, anyonik deterjanlar, katyonik deterjanlar, TOC, demir, çinko, sulfat kirleticilerinin ölçümü yapılıyor. ‘HT200S Model Yüksek Hızlı Termoreaktör Cihazı’ sayesinde ise spektrofotometrede analiz edilmeden önce yüksek sıcaklıklarda ısıtma işlemi gerektiren COD, TOC, AOX, toplam azot, fosfat, fosfonat, organik asitler, toplam krom, demir, bakır, nikel, kadmiyum, kurşun, çinko kirleticilerinin ön işlemleri yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebiliyor. ‘HQ40D Model Portatif Çoklu Ölçüm Cihazı’ ile su kalitesinin belirlenebilmesi için önemli parametrelerden olan pH, çözünmüş oksijen, iletkenlik, TDS, tuzluluk, sıcaklık ölçümü yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751