BU DERNEK YUVA KURTARACAK
 Körfez’de faaliyet gösteren ve daha önce Cennet Bahçesi olarak bilinen yeni adıyla KASVA Derneği, boşanmaların, kavgaların, şiddetin arttığı günümüzde aileleri kurtaracak, eşlerin bir birine saygı ve sevgi duymasını sağlayacak kurslar vermeye başlıyor.

2008 yılından bu yana Körfez halkına minikler okulu, irşad sohbetleri, İslami ilimler ve yaz okulları etkinlikleri ile hizmet veren KASVA, insanların sıcak ve sevimli dünyalarını genişletmek, tüm halka iç huzuru ve mutluluk aşılamak amacıyla görev yapıyor. Cennet Bahçesi olarak başladıkları hizmetlerine, Peygamber Efendimizin Devesi’nin adını koyarak KASVA olarak devam eden derneğin faaliyetleri arasında çocuk eğitimleri, aile eğitimleri ve içinde tur gezileri de yer alan çok çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Etkinlikleri arasında özellikle Mutlu Ailem adı verilen derslere büyük önem veren dernek, bu kurslarla bir çok çiftin bir birine bakış açısını değiştirmeyi başardı. Gelen istekler üzerine 3 Mart Salı günü ilkine başlanacak olan ücretsiz derslerle, 12 haftalık ders programı uygulanacak. En son 19 Mayıs Salı günüğ verilecek olan derslerde, çiftlerin bir birlerini tanımaları ve anlamaları sağlanacak.

Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde verilecek olan dersler, bayanlara 14.00-15.30, erkeklere 20.00-21.30 saatleri arasında ücretsiz olarak verilecek. Yaklaşık 700 kişilik katılımlar bekleyen Dernek Hocası Abdullah Şahin, kurs öncesinde katılan kişilerle görüşeceklerini, testlerle kişiliklerinin belirleneceğini ve buna göre de uymaları gereken konuların söylenerek, çiftlerin bir birine olan davranışlarının belirleneceğini söyledi. Abdullah Şahin, kurslara katılan çiftlerin hayatlarının bir anda değişebildiğini ve eşlerin daha anlayışlı olarak yaşamlarına yeniden yön verdiklerini söyledi.

Dernek, yalnızca 4-6 yaş arasındaki çocuklara verilen eğitim kurslarından ücret alıyor. Dernek, diğer gelirlerini ise bağış ve aidatlardan sağlıyor. Körfez2de esnaf olan Necdet Kaçan’ın başkanlığındaki derneğin 9 kişilik yönetimi bulunuyor. Yeni yalı Mahallesi Koşu Sokak’ta merkezi olan derneğin üyeleride esnaf ve işçilerden oluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817