BU GÖRÜNTÜLER İZMİT’E YAKIŞMIYOR

Bu görüntüler İzmit’e Yakışmıyor

 

Çevre temizliği konusunda önemli çalışmalara imza atan İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları uyardı. Çöp konteynırlarına zarar verildiğini ve konteynır yerine çevreye çöp atıldığını bildiren yetkililer vatandaşları bu konularda daha duyarlı olmaya davet etti.

ÇÖPLERİ KONTEYNIRA ATIN

Temizlik ekiplerinin çöp toplama sırasında konteynırlardan çok çevrede çöp ve atık topladığını ifade eden yetkililer, çevreye atılan çöplerin özellikle yaz aylarında insan sağlığı tehdit ettiğini söylediler. Çöp konteynırlarının daha özenli kullanılması konusunda vatandaşların hassasiyet göstermesini isteyen yetkililer “ çöp konteynırlarına çöpleri poşet ile ve ağzını bağlayarak atın. Poşetsiz ve ağzı açık atılan çöpler konteynırlarda kokuya ve sinek oluşumuna neden oluyor. Çöpünüzü attıktan sonra mutlaka konteynır kapaklarını kapatın” dedi.

Evsel atıklar dışında geri dönüşümü kullanın

Evsel atıkların atılması gereken konteynırlara geri dönüşüm, tadilat ve mobilya atıklarının atıldığı söyleyen yetkililer “bu atıklar gerek kütle ve hacim bakımından gerekse atık bertaraf tesislerindeki ayrıştırma zorluğuna sebebiyetten dolayı sorun oluşturuyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olsun ve  çöp konteynırlarına evsel atıkların dışında başka maddeler atmasın. Evsel atıklar dışındaki tüm atıklar için uygun geri dönüşüm kutularını kullanın” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817