Bu okul ezber bozmuş
 Okul Müdürü İbrahim Çağdaş, binanın fiziki görünümünde yaptığı küçük ama bu güne kadar düşünülmeyen değişikliklerle fark oluşturmayı başardı. Okullarda merdiven altını bilmeyenler yoktur, çoğu zaman çocuklar tarafından atılmış kağıt parçaları ve temizlik malzemelerinin konulduğu yerlerdir. Okulun binasının tam girişinde bir merdiven var. Merdiven altı, renkli kağıtlarla süslenmiş ve bir akvaryum konulmuş. Canlı akvaryum. Müthiş bir görüntü, okula girenlerde pozitif enerji ve duygu oluşturuyor.

Bir üst kata çıkıldığında koridora bir kütüphane yapılmış. Ve kütüphanenin yapılış şekli 'OKU' görselini içeriyor. 'AL GÖTÜR, OKU GETİR' diye sloganla öğrenciler istediği zaman kimseden izin almaksızın okumak istediği kitabı alıyor, götürüyor; okuyor, geri kütüphaneye bırakıyor. Bunun için kütüphane bölümünde bir görevli bulunmuyor; öğrenciler bu uygulamanın güzel yanları benimsetilmiş, öğrenciler ise kendilerine verilen tavsiyeleri eksiksiz yerine getiriyorlar. Koridorlar yenilenmiş; okul koridor duvarları çocukların psikolojisine olumlu katkı sağlayacak şekilde psikologlarda alınan tavsiyelere göre boya kullanılmış. Kapılar ayrı bir süsleme ile okula güzel bir hava katmış.

Okul idaresinin ellerindeki olanaklarıyla, ince düşünerek yaptıkları bu dokunuşlar, okula sıcak bir hava katmış, öğrencilere de motivasyon dopingi sağlamış oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817