Bu proje ‘Mutlu’ edecek

Bu proje ‘Mutlu’ edecek

Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Sosyal Eşitsizliğin Giderilmesi Projesi’nin açılış toplantısında Mutlu Köy Yaşam Merkezi ile ilgili görüşler paylaşıldı

MARKA tarafından destekleniyor

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2013 yılı Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Sosyal Eşitsizliğin Giderilmesi Projesi’nin açılış toplantısı, tüm proje paydaşları ve proje uygulama ekibinin katılımıyla Derince Kaymakamlığı’nda gerçekleşti. Derince Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde Derince Belediyesi ve Derince Taşköprülüler Dayanışma Derneği’nin proje iştirakçisi olduğu oluşumda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Derince Toplum Sağlığı Merkezi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ise proje ortağı olarak yer alıyor.

Yıldırım ve Alemdar katıldı

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın da katılımlarıyla gerçekleşen ilk toplantıda hayata konacak projenin detayları üzerinde duruldu. Projenin amacının İshakçılar Köyü yakınında bulunan Tahtalı Göleti kıyısındaki alanda engelli birey ve aileleri ile sosyal dezavantajlı gruplar için Mutlu Köy Yaşam Merkezi oluşturarak buralarda sportif, rekreatif ve eğitsel eğitim çalışmaları oluşumunu sağlamak olarak belirlenen toplantıda süreçle ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Mutlu Köy Yaşam Merkezi

İlk etapta Derince ve kentimizde yaşayan engelli bireylerin yararlanacağı merkezin işitme, görme, fiziksel ve zihinsel engelliler olmak üzere 4 ayrı engel grubuna hizmet vermesi planlanan Mutlu Köy Yaşam Merkezi’nin çok önemli bir bölge olacağını belirten Kaymakam Yıldırım, başta Derince Belediyesi olmak üzere projeye katkı sunanlara teşekkür etti. Başkan Alemdar ise konuşmasında Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin bu alanda bir örnek teşkil ettiğini belirterek, yeni yaşam merkezinin gerek kent gerekse bölge açısından çok önemli bir boşluğu dolduracağını belirtti. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817