banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

BU SOKAK ÇOCUKLARA ÖZEL
 İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi’nde çocuklara özel olarak düzenlenen oyun sokağı büyük ilgi görüyor.

Kocaeli’nde ilk olan Çocuk Hakları Okulu yanında trafiğe kapalı sokakta çocuklara yönelik hazırlanmış  mini futbol, basketbol, seksek, köşe kapmaca, yakan  top gibi geleneksel çocuk oyunlarının yan ısıra satranç ve mini bisiklet eğitim pisti bulunuyor.

Belediye yetkilileri, haftanın 3 günü sabah ve öğlen olmak üzere  profesyonel spor hocaları tarafından sokakta, çocuklara yönelik hazırlanmış olan çeşitli sokak oyunları ve spor aktiviteleri düzenlendiğini belirterek” çocukların büyük ilgisini çeken oyun sokağından yararlanmak isteyen  ana okul yetkilileri 331 66 46 numaradan detaylı bilgi ve randevu alabilirler” dediler.

 

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

 

Aynı zamanda çocuk doktoru da olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçirilen oyun sokağı ile ilgili olarak” çocuk dostu bir belediyeyiz. Türkiye’ye örnek olacak oyun sokağı projesiyle çocuklarımızın oyunlarla hayal dünyalarının bir anlamda bilinçaltlarının desteklenmesini de sağlamış oluyoruz. Oyunsuz gelişme olmaz. Çocuklarımızın oynadığı oyunlar çok basitmiş gibi görünse de aslında o oyunlar çocuğun inkişafı, ufkunun açılması,  olgunlaşması, bilinç altının oluşması, kişiliğinin gelişmesi ve gelecekte çok daha sağlıklı bir birey olmasının kapısını açar. Oyun sokağını, çocuklarımızın ruhsal bedensel ve gelecekteki bilgi becerilerinin sağlanması açısından önemli görüyoruz. Çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmalıyız, onlar için daha fazla kafa yormalıyız. Çünkü çocuğa yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarımızdan hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Çocuklarımız daha donanımlı yetişsinler istiyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826