Budanan Ağaç Dalları Gübreye Dönüşüyor

Budanan ağaç dalları ise kompost ünitesi ile tekrar doğaya kazandırılıyor

Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehrin muhtelif noktalarında ve özellikle işlek caddeler üzerinde bulunan ağaçların budama işlemini gerçekleştirmeye başladı. Şehir estetiğine uygun bir şekilde budanan ağaçlar aynı zamanda trafiğin akışı için tehlikesiz bir hale getirildi.

1 YILDA 248 TON KOMPOST

Budanan ağaçlar ise ekipler tarafından Kompost (Bitkisel Atıkların Bertarafı ve Geri Dönüşümü) ünitesine getiriliyor. Burada ince talaş elde edilirken, onlar da ünitelerde doğal gübre haline getiriliyor. 2020 yılında 1.547 ton ağaç budanırken, 1.380 ton talaş öğütüldü. Pastorize odasında işlem görmesi sonrası da 248 ton kompost malzeme elde edildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ağaç budama işlemleri ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından belediyeye ait park içerisinde ve yaşam alanlarındaki kamelya ve banklarda tamirat–tadilat çalışmalarını da başlattı. Yetkililer, kentin estetik görünümüne katkı sağlayacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817