Bugünden  itibaren taksitle telefon yok
 

Karar Türkiye genelinde telefon satışlarını arttırırken ilimizde ise beklenen ilgi görülmedi.

KREDİ KARTI UYGULAMASIYLA BİRLİKTE NELER DEĞİŞECEK?

- Kredi kartında taksit sayısı en fazla 9 ay olacak.

- Taksit sınırını delmek için 'taksit erteleme' yapılamayacak.

- Cep telefonu alımında taksit artık yasak.

- Kredi kartı ile kontör alınacak ama taksit olmayacak.

- Gıda harcamalarında taksit yasağı restoranlarda yemeği de kapsayacak.

- Akaryakıt ve kuyumla ilgili harcamalara da taksit yasağı var.

- Taşıt kredisi 50 bin liraya kadar olan araçlarda yüzde 70'i kadar kredi çekilebilecek. Kalan tutar peşin ödenecek.

- Taşıtta vade 48 ayı aşamayacak.

- İhtiyaç kredisinde en fazla 36 ay vade yapılabilecek.


İZMİT’TE SATIŞLAR AYNI

BDDK’nın almış olduğu kredi kartı ve nakit çekimlerdeki taksit sayısının 9 ay olarak belirlenmesi, kuyumculuk, telekomünikasyon, gıda ve akaryakıtta taksit yapılmaması kararı, 1 Şubat tarihi itibariyle uygulamaya konulacak. Bu durum telefon sektöründe ilgiye neden olurken, ilimizde beklenen ilginin olmadığı gözleniyor. Özellikle 2. el telefon satıcıları artışın çok fazla olmadığını belirtti. Kararın uygulanmaya başlamasıyla birlikte satışlarının olumsuz etkileneceğini düşünen  esnaf , insanların alım gücünün zor olduğunu nakit olarak 400-500 lira vererek telefon alabilecek durumda olmadıklarını düşünüyor. Kredi kartını borcu olana bu tarz bir kararın uygulanmasının daha mantıklı olacağını söyleyen  esnaf , uygulama ile hem halkın hem de kendilerinin zor durumda kalacağını vurguladı.

‘ETKİLENECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

Açık hesap ile satış yapan EVKUR’da da satışlar öncekine göre aynı düzeyde. BDDK’nın aldığı kararla EV-KUR tarzı iş yerlerinin satışlarında artış olacağı düşünülüyor ancak mağaza yetkilileri şu an için bir artışın olmadığını, önümüzdeki günlere bunun belli olacağını söyledi. Elektronik eşya mağazasında telefon satışı yapan Sezgin Saz ise, satışların beklenenin altında olduğunu ve ileriki dönemde bunun azalabileceğini bile ifade etti. Sezgin Saz BDDK’ın kararı ile ilgili olarak “Bir iktisat öğrencisi olarak görüşüm şöyle, ben bu uygulamanın çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Telefon da bir ihtiyaçtır. Şu an için ne kadar durgunluk olsa da artışın yaşanacağını düşünüyorum. Bu uygulamanın ardından telefonların fiyatında indirimler olması yüksek bir ihtimal bence. Yaz aylarına doğru zaten yeni modeller piyasaya çıkıyor. Diğer modellerin satışı da buna bağlı olarak artacaktır” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817