banner2779
banner2752
banner2750

BULUT: 3 ARALIK’I BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAMALIYIZ
 Dünya Engelliler Günü etkinliği

Derince’de ikamet eden engelli bireylerin ve ailelerinin hizmetinde olan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir program düzenledi. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK binasında gerçekleşen etkinliğe Garnizon Komutanı Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, Derince Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erol Uzun, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal’ın yanı sıra engelli bireyler ve aileleri katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda ilk konuşmayı yapan isim EYDEM psikologlarından Rabia Budak oldu. Budak konuşmasında, EYDEM’in çalışmalarına vurgu yaparak, “Umarım bugün engelleri kaldırmak için adım attığımız gün olur” dedi. Derince Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erol Uzun da yaptığı konuşmada, kurum olarak Derince Belediyesi ile birlikte bazı ortak çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

 

Başkan Bulut’tan önemli mesajlar

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise bu anlamlı etkinlikte yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. “Bu anlamlı gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor ama bizim için hiç unutulmayacak, her gün hatırlanacak bir gün olmalı” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bulut “Her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğunu bilerek yaşamalı. Bizler yaptığımız tüm çalışmalarda engeli olan vatandaşlarımızın rahat ve engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Projeler hazırlanırken engelli vatandaşlarımız da mutlaka düşünülmeli. Asıl olan karşındakini hissetmek ve onlar için bir şeyler yapabilmektir. Ben bu vesile ile tüm toplumumuzun bu özel günlerini kutluyorum” dedi. Başkan Bulut’un konuşmasının ardından EYDEM kursiyerlerinden Samet Akman bir şiir seslendirdi. Etkinliğin son bölümünde ise protokol ve EYDEM kursiyerlerinin katılımlarıyla pasta kesilerek günün anısına hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751