BULUT BU KEZ YÖRÜKLER'E ANLATTI

Yörükler Derneği’ne konuk oldu

Hizmete sunduğu projelerle Derince’yi örnek kent haline getiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, sivil toplum kuruluşları ile istişareler kapsamında bu kez Kocaeli Yörükleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Fatih Mahallesi’ndeki yer alan dernek binasında gerçekleşen buluşmaya Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık ve Osman Ergin, Meclis Üyeleri Fahrettin Karakoyun, Nurhan Baytak, Mustafa Yıldız, Fatih Mahalle Muhtarı Şenay Mengüloğul, Türkiye Türkmenler ve Yörükler Federasyon Başkanı Mehmet Özer, Kocaeli Yörükler Derneği Başkanı Mahmut Budak, dernek yöneticileri ve bölge sakinleri katıldı. Programda dernek üyelerine hitap eden Başkan Bulut, geride kalan 4 yıllık süreçte Derince’ye kazandırdığı eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Gençlik Merkezi ve Semt Pazarı

Yönetim anlayışları gereği her mahalleye eşit hizmet getirmeye gayret ettiklerini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bir yandan mahallelerimizin ihtiyaçlarına yönelik acil sorunları çözüme kavuştururken, diğer taraftan da projelendirdiğimiz çalışmalarımızı kalıcı birer eser haline getirerek, Derince’mize kazandırıyoruz. Bu bağlamda Fatih de yine çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Daha önce yapımı başlayan fakat sonra çeşitli nedenlerle inşası duran Gençlik Merkezi için yeniden ihale yapıldı ve bu merkezimizde çalışmalar başladı. Gençlik Merkezi’nin yapılmasıyla birlikte bölgeye çok önemli bir hareketlilik kazandırmış olacağız. Yine geride kalan süreçte mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda Fatih Mahalle’mize semt pazarını kazandırdık. Mahalle halkımızın pazara gösterdiği ilgi ne denli doğru bir karar verdiğimizi gösterdi. Ayrıca Fatih İlkokulu’na yapılan ilave bina tamamlanmak üzere” dedi.

Fatih Mahallesi’ne Kapalı Spor Salonu

Fatih Mahallesi’ne yönelik çalışmalara vurgu yapan Başkan Bulut, bölgede yer alan Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne son derece modern bir Kapalı Spor Salonu inşa edileceğini söyledi. Proje ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, “Çok amaçlı olarak inşa edilecek bu spor salonumuz sadece bulunduğu okula değil, bölge okullarına ve vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak spor salonumuzda basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra salon sporları için 360 m2’ lik üç salon daha yer alacak. Tribünleri, antrenör odaları, soyunma odaları, duşları, tuvaletleri ve büfeleri ile bir spor kompleksi olarak inşa edeceğimiz salonumuzda vatandaşlarımızın taleplerine göre farklı branşlarda kurslar açacağız” dedi.

Projelerimizi halkımızın hizmetine sunduk

Derincelilere verdikleri her sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Bulut, “Geride kalan 4 yılın ardından bugün çok şükür ki halkımıza taahhüt ettiğimiz projelerimizi bir bir hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle yapımını tamamladığımız Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, mahallelerimizi birbirine bağlayan 20 metrelik alternatif yol ve viyadükler, İshakçılar Kültür Merkezi, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Spor Kompleksi ve Er Meydanı projelerimizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetlerimizin yanı sıra Fatih Mahallemizin göz bebeği olan Çenesuyu fabrikamıza yaptığımız 25 milyonluk yatırımla burada hem makinelerimizi yeniledik hem de tesis kapasitesini arttırarak Derince’mizin bu önemli markasını dünya pazarıyla buluşturduk” dedi.  

Altyapı ve üstyapı düzenlemeleri

Yapımı tamamlanan eserlerin yanı sıra birçok projenin de temelinin atıldığını ve en kısa sürede tamamlanarak kullanıma açılacağını belirten Başkan Bulut, “Çalışmaların devam ettiği 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Camii, İbni Sina Mahalle Konağı, Yenikent Kapalı Pazar, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı projelerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bunların yanı sıra Araptepe de kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ilçemizde yoğun bir altyapı ve üstyapı düzenleme sürecinin içerisindeyiz. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse merkezi hükümetimiz ile birlikte yapımını gerçekleştirdiğimiz eserlerin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  Toplantıda söz alan Türkiye Türkmenler ve Yörükler Federasyon Başkanı Mehmet Özer ve dernek mensupları da ilçeye kazandırdığı hizmetlerden dolayı Başkan Bulut’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817