banner2779
banner2752
banner2750

Bulut; “Derince'miz  marka kent olacak”
 Toplantıya katılım yüksek oldu

AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından ilki geçtiğimiz hafta yapılan Çenedağ mahalle toplantısının ardından, ikinci program Yenikent Mahallesi ile ilgili olarak düzenlendi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yenikent Mahallesi Genişletilmiş Danışma Meclisi’nde AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Osman Ergin, Ayşe Mamat, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, meclis üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları yöneticileri, teşkilat mensupları ile Yenikent Mahalle Yönetimi hazır bulundu.

 

“Çalışmak bizden, takdir Allah’tan”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda divan heyetinin teşekkül etmesinin ardından açılış konuşmasını AK Parti Derince İlçe Teşkilatı Yenikent Mahalle Başkanı Numan Aksoy yaptı. Mahalle bazlı yaptıkları çalışmaları aktaran Aksoy “1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde aldığımız oy oranı ile CHP’nin kalesi olarak nitelenen Yenikent’te birinci parti olmayı başardık. Bu başarıda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdiki hedefimiz referandumdan en iyi sonucu almak için çalışmak. Bu doğrultuda Yenikent Mahallesi olarak, referanduma hazırız. Çalışmak bizden, takdir Allah’tan” dedi.

 

“Teşkilat olarak hazırlıklarımızı tamamladık”

AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin de yaptığı konuşmada mahalle toplantılarının önemine vurgu yaptı. Çenedağ toplantısının ardından ikinci toplantıda Yenikent ailesiyle bir araya geldiklerini belirten Şirin, “Referandum öncesi yaptığımız bu toplantılar bizim için önem arz ediyor. Görülen o ki 9 Nisan tarihinde referanduma gideceğiz. Bizler AK Parti Derince İlçe Başkanlığı olarak SKM’mizi kurduk, hazırlıklarımızı tamamladık. 10 Şubat itibariyle sahaya inerek referandumdan güçlü bir evet çıkması için çalışacağız. Bizim seçmenimiz her zaman ülkemizin menfaatini düşünerek hareket eder” diyerek Derince teşkilatı olarak üzerlerine düşen vazifeyi yapacaklarını söyledi.

 

“AK Parti’deki heyecan 15 yıldır hiç eksilmedi”

Yenikent Mahallesi Genişletilmiş Danışma Meclisi’ne katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de bir selamlama konuşması yaptı. AK Parti ailesindeki heyecanın geride kalan 15 yıllık süreçte hiç eksilmediğini belirten Aygün, “Bugün burada mahalle toplantımızın bu derece kalabalık bir şekilde yapılmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Dünyada kan, gözyaşı ve zulüm varken bizim ülkemizde huzur içerisinde olmamızın en önemli faktörü Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmamızdır. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız o çağrıyı yapmamış olsa, halkımız sokağa inmese bugün ne halde olurduk. Sizlerin referandum sürecinde de görevinizi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

“Kapalı Pazar’ın temeli Haziran’da atılacak”

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise sinevizyon eşliğinde bir sunum yaparak Yenikent Mahallesi’nin yapısı ve bölgeye yapılan projelerle ilgili bilgi verdi. Yenikent’in yolları ve caddeleri ile son derece düzenli bir mahalle olduğunu belirten Bulut, “Bundan sonra mahallemiz, bölgeye inşa edeceğimiz vizyon projelerle daha da ivme kazanacak. Bunlar arasında yer alan Kapalı Pazar’ın plan tadilatı ve projesini tamamladık. 7 bin m2 alan üzerine inşa edeceğimiz Kapalı Pazar projesinin temellerini Haziran ayında atmayı planlıyoruz. İçerisinde sosyal tesisler, düğün ve nikah salonlarının yer alacağı bu projemiz, pazarın kurulmayacağı günlerde otopark olarak hizmet verecek” dedi.

 

Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Sanayi Sitesi

Yenikent sakinlerinden gelen talep üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bulunan alana yeni bir cami inşa edeceklerini belirten Bulut, “Hoca Ahmet Yesevi Camii projemizi hayata geçirmek için plan tadilatı yapıldı. Milli Emlak Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerin neticelenmesinin ardından inşallah 825 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği camimizin temelini atacağız” dedi. Derince ve Körfez ilçelerini kapsayan Sanayi Sitesi projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Bulut, “Kent içerisindeki çarpık yapılaşmayı da önleyecek olan Sanayi Sitesi projesinin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde planlaması yapıldı, uygulama aşamasındayız. 300 bin m2 alan üzerinde inşa edilecek olan Sanayi Sitesi’nin içerisinde esnafların taleplerine göre farklı metrajlarda dükkanlar olacak. Esnaflarımızla yapılacak olan toplantıların ardından bu proje hayata geçecek” dedi.

 

Gençler için spor tesisleri inşa ediliyor

Derince’de yaşayan gençlerin projeler hazırlanırken unutulmadığını belirten Başkan Bulut, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projesi olan Şehit Er Emre Kaan Arlı Sporcu Fabrikamız % 95 oranında tamamlandı. 10 milyon TL’lik bu yatırımın çevre düzenlemesi yapılıyor. Tam bir sporcu yetiştirme merkezi olacak olan bu salon, ilçemizdeki sporun gelişimine katkı sunacak” dedi. Yenikent Spor Kompleksi’ni de büyütmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Bulut, “Gençlerimiz için tesisleşmeye özel önem veriyoruz. Yenikent’teki mevcut 2 sahamızın yanına yeni bir çim saha yapacağız. Ayrıca içerisinde yüzme havuzu, sağlık terapi merkezinin de yer alacağı 4 katlı yeni bir idari bina ile burayı bir spor üssü haline getireceğiz” dedi. Başkan Bulut’un konuşmasını tamamlaması ve İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Dilmaç’ın partinin üye yapısıyla ilgili bilgi vermesinin ardından, toplantı soru-cevap etabının yapılması ile sona erdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751