banner2779
banner2752
banner2750

Bulut: Derince’nin Altyapıda 50 Yılını Kurtarıyoruz

Cımbızlar’da Halk Toplantısı

Geride kalan dört buçuk yıllık hizmet sürecinde bir çok önemli vizyon projeyi kalıcı esere dönüştürerek ilçeye kazandıran Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, vatandaşlarla bir araya gelerek istişare etmeye devam ediyor. Başkan Bulut son olarak Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Ayşe Mamat ve Osman Ergin, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu Cımbızlar Camii okuma salonunda düzenlenen Halk Toplantısı’nda mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Derince’yi gerek altyapı, gerekse üstyapı anlamında geleceğe hazırlarken istişareye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bulut, bugün ilçede yükselen kalıcı eserlerin de bu toplantılardaki görüşmelerde şekillendiğine vurgu yaptı. Derincelilerin yaşamaktan mutluluk duyduğu bir kent inşa etmek için çalıştıklarını belirten Başkan Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ile birlikte ilk etapta altyapı ve üstyapıya yöneldiklerini belirtti.

Derinceliler Her Şeyin En İyisine Layık

200 milyonluk yatırımla sadece ilçenin altyapısını yenilemeyip geleceğini de şekillendirdiklerini belirten Başkan Bulut, “Derince’miz için altyapı çalışmalarına başlarken biz kendimizi değil, Derince’mizi, halkımızı düşündük. Çünkü kendimizi düşünmüş olsak, altyapı işlerine hiç karışmaz, sadece projelerimize bakardık. Oysa biz bu kentin, bu şehrin çocuklarının yarınları için elimizi taşın altına koyduk. Kuşkusuz bu süreç hiç de kolay olmadı. Biliyorsunuz altyapı çalışmaları meşakkatli işler. Altyapı demek yazın toz, toprak, kışın ise yağmur, çamuru göze almak demek. Halkımızla birlikte bu süreçte biz de epey sıkıntı çektik. Müteahhitten kaynaklanan sıkıntılarımız oldu ama şimdi yeni müteahhidin işe başlamasının ardından çalışmalarımız hızlandı. Bir ay içinde altyapısı tamamlanan bölgelerimiz asfaltlanacak ve hiçbir sorun ortada kalmayacak. 200 milyonluk alt ve üstyapı yatırımımızla Derince’mizin gelecek elli yılını kurtarıyoruz. Derinceli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık.” dedi.

Bir Prestij Projesi Yelken Kafe

Derince’ye dört buçuk yıllık süreçte birçok önemli ve kalıcı eser kazandırdıklarını belirten Başkan Bulut, “Seçim vaatlerimizle birlikte vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda oluşan sayısız eseri Allah'ın izniyle Derince’mize kazandırdık. Bizlerin en büyük mutluluğu bu yatırımlarımızın sizler tarafından beğenilip, takdir görmesi. Bugün halkımıza vaat ettiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Harikalar Sahili ile bütünlük oluşturacak şekilde Yavuz Sultan Mahallesi’ne inşa ettiğimiz Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, ilçemizin prestij projesi oldu. Körfez’in en gözde noktaları arasında yer alan Yelken Kafe, düğün salonları, restaurantı ve kafeteryası ile günümüzde artık cazibe merkezi haline geldi. Derince’miz artık Körfez manzaralı, güneşin doğuşundan batışına kadar her anın izlenebildiği bir komplekse sahip.” dedi.

Kültür ve Sanatın Merkezi Derince

İlçede kültürel ve sanatsal faaliyetler için yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Bulut, “Kentimizde bir kültür ve sanat merkezi ihtiyacı vardı. Bu doğrultuda 1071 AK Merkez projemizi hayata geçirdik. 400 araç kapasiteli otoparkı büyük ölçüde tamamlanan AK Merkez, 1071 kişilik konferans salonu ile büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Ayrıca tüm köylerimize hitap eden İshakçılar’a Kültür Merkezi inşa ettik. Yine İbni Sina Mahallemize kazandırdığımız mahalle konağımız ile eğitimden, sağlığa kadar birçok alanda hizmet veriyoruz. Fatih Mahallesi’nde yapımı süren Gençlik Merkezi de kültür ve sanat noktasında ilçemize artı değer kazandıracak” dedi. Konuşmasında Çenesuyu’nda yapılan yatırımlara da vurgu yapan Başkan Bulut, yaklaşık 50 milyon tutarındaki yatırımlarla hem fabrika alanını büyüttüklerini hem de yeni makine alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kapalı Pazar Değer Katacak

Yenikent Mahallesi’nde yapımı süren Kapalı Pazar projesine değinen Başkan Bulut, “Halkımıza söz vermiş olduğumuz Kapalı Pazar konusundaki taahhüdümüzü de yerine getiriyoruz. Yenikent’e inşa ettiğimiz ve kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan Kapalı Pazar, otoparkları ve sosyal donatıları ile haftanın her günü yaşayan, kente değer katan bir proje olacak.” dedi. Yine Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki alana yapılan Hoca Ahmet Yesevi Camii’ne de değinen Başkan Bulut, “Vatandaşlarımızın ihtiyacı doğrultusunda şekillenen camimiz bölgede önemli bir eksiği gidermiş olacak” dedi. Derince’de ulaşım anlamında da çok önemli aşama kaydedildiğini vurgulayan Başkan Bulut, 2 viyadük ve 20 metrelik alternatif çevre yolu ile kesintisiz ulaşımı sağladıklarını ifade etti. Başkan Bulut ayrıca Dumlupınar Mahallesi’ndeki spor ve rekreasyon alanı projesine de değinerek bölgeye çok önemli bir yeni yaşam alanı kazandırdıklarını söyledi.

Sportif Noktada Birbirinden Önemli Eserler

Sportif noktada da Derince’yi marka kent haline getirdiklerini belirten Başkan Bulut, “Sporda günlük başarıları düşünmedik. Bunun yerine tesisleşme ve altyapıya önem verdik. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile ilçemizi yüzmenin de merkezi yaptık. Burada belediye olarak düzenlediğimiz ücretsiz Yüzme Şenliği’nde binlerce çocuğumuzu yüzme sporu ile tanıştırdık. İshakçılar’a inşa ettiğimiz 5 bin seyirci kapasiteli Er Meydanı projemiz Türkiye’ye örnek oldu. Şehidimiz Emre Kaan Arlı’nın adını taşıyan Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Spor Kompleksi, Fatih Mahallemizdeki Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İHL Kapalı Spor Salonu da spora yaptığımız yatırımlar arasında” dedi. Başkan Bulut, ayrıca KEV Tesisleri olarak bilinen alanın Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne dönüştürüleceğini, Sırrıpaşa Mahallesi’ne ise dev bir eğitim kampüsü inşa edileceğini söyledi. Halk Toplantısı’na katılan mahalle sakinleri de ilçeye kazandırdığı kalıcı eserler dolayısıyla Başkan Bulut’a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751