BULUT: HALKIN YARARINA OLAN HİZMETLERE MUHALEFET EDİLMEZ
5 gündem maddesi görüşüldü

Derince Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleşti. Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyı Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yönetirken katipliklerini Abdullah Yalçınkaya ve İbrahim Eren yaptı. 5 günden maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya trafolarla ilgili yapılan tartışmalar damgasını vurdu. Sırrıpaşa Mahallesi Tünel Sokak’ta yapılması planlanan trafoya muhalefet şerh koyarak karşı çıktı. Yapılan eleştirilere cevap veren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Belediyenin yerini halka hizmet etmek noktasında kullanıma açmak yanlış bir tutum mu? Sizler burada vatandaşın yararına olacak bir çalışmaya engel olmak istiyorsunuz” dedi.

“Belediyemiz fedakarlık yapıyor”

CHP ve MHP guruplarının vatandaşların elektrik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yapılacak olan trafoya karşı çıkmalarına anlam veremediklerini belirten Başkan Bulut, “Vatandaşın hakkının ihlal edilmemesi için belediyemiz kendi hakkından fedakarlık yapıyor. Halkımız, o bölgede elektrik kesintisi yaşanmasın, mağdur olmasın diye trafonun o alana yapılmasına izin veriyoruz. Yani biz halkımızın faydasına olacak bir çalışma yapıyoruz. Bunun altında farklı bir şey aramak ve konuyu başka yerlere çekmek anlamsız” dedi.

“Yapılan hizmetler halkımız için”

Yapılan çalışmalarda vatandaşların mağdur edilmediğini vurgulayan Başkan Bulut, “Halkımız için birçok hizmeti kullanıma açıyoruz. Örneğin yol yapıyoruz. Yolu yapmamız için kamulaştırma yapmamız gerekiyor. Vatandaşımıza bu kamulaştırmanın bedelini veriyoruz. Hiç kimseyi mağdur etmiyoruz. Sonuç olarak bu yolu halkımız kullanıyor. Yapılacak trafo da aynı şekilde vatandaşlarımız için hizmete açılacak. Enerji nerede noksansa oralara trafo yapmak zorundayız. Halkımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmayı yapmak bizim görevimizdir” diye söyledi.

“Halkımız mağdur edilmeyecek”

Trafo yapılacak alan ile ilgili bilgi veren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “ Biz burada imar planı yapıyoruz. Hisse paylaşımı yapmıyoruz. İmar planı bir şablondur. Bu noktanın trafo yapılması için en uygun yer olduğu görüşü üzerinde birleşildi. Bizde belediyemizin 51 metrekarelik alanı üzerinde fedakarlık yaptık. Halkımızın mağdur edilmemesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada önemli olan halkımızın elektriksiz kalmamasıdır. Konunun bu kadar büyütülmesi anlamsız. Vatandaşın yararına olacak çalışmalara karşı çıkıyorsunuz” diye belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817