BUNLARA DİKKAT! VERGİ AYI GELDİ
 Mart ayıyla birlikte  anı da geldi. Bu ay pek çok verginin ilk taksiti ödenecek. Bu vergilerin başında da Emlak Vergisi geliyor.  Vergisi'ni taşınmaz sahipleri ödüyor. Vergi, söz konusu taşınmazların bağlı bulunduğu belediyeye, belediyelerin vergi tahsilatı yapan şubelerine, ilgili belediyenin hesabına (PTT ya da banka şubeleriyle) yapılıyor. 1 Mart'ta başlayan Emlak Vergisi ödemeleri ilk aşamada Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek. Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında gerçekleştirilecek. 

KİRAYA DİKKAT!

- Mart'ta başlayan diğer bir ödeme ise Çevre Temizlik Vergisi. Bu vergiden sorumlu olanlar konut ve işyeri kullanıcıları. Konutlarda bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. İşyeri ve diğer yapılarda ise ödemeler belediyelerde gerçekleştiriliyor. 

- Kira Gelir Vergisi, 2015 yılı içinde dairesini kiraya vererek gelir elde eden kişiler için geçerli. 2015 yılı içerisinde evini kiraya verenlerin kira geliri 3 bin 600 TL'den, işyerini kiraya verenlerin kira geliri 29 bin TL'den yüksekse kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İlk taksit ödemeleri için son tarih 25 Mart, ikinci taksitler ise Temmuz'da gerçekleştiriliyor.

- 2015'te evini satanlar değer artış kazancı vergisi ile karşılaşabiliyor. Ancak bu vergiyi, evini edinim tarihinden 5 yıl içerisinde satan kimseler ödüyor. Bu vergi için belirlenen istisna sınırı ise 11 bin TL.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817