Burası Osmanlı Kıyam Yayından Kaldırıldı!
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisi için "Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Dizinin yönetmenlerini kınıyorum. Yargı gerekli kararı vermeli" demesinin yankıları sürerken TRT ' Bir Zamanlar Osmanlı ' dizisini yayından kaldırdı. Dizinin başrol oyuncu Özcan Deniz, isyan edip Başbakan'a seslendi.

Başbakan'ın bu eleştirilerinin ardından Muhteşem Yüzyıl'a alternatif olarak gösterilen ve TRT1 ekranlarında yayınlanan "Bir Zamanlar Osmanlı " dizisi yayından kaldırıldı.

BÜTÇE BÜYÜK REYTİNG DÜŞÜK

TRT’nin Osmanlı İmparatorluğu dönemini konu alan “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisi, reytinglerinin düşük olması gerekçe gösterilerek yayından kaldırılıyor. Türkan Şoray ve Özcan Deniz’in rol aldığı dizinin bütçesinin TRT’nin diğer dizilerinin bütçelerini ikiye katladığı bildirildi. Yetkililer, “Başbakanın bu tür dizilere olan eleştirileri ile kesinlikle alakası yok. Tek gerekçe bütçesi fazla ama reytingi düşüktü” dediler. Yetkililer, Hürriyet’e şunları söyledi:

BÜTÇE İKİ KATI, REYTİNG YARISI

“TRT’de yayınlanan Seksenler dizisinin reytingi 10.5, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinin reytingi 10, Leyla ile Mecnun dizisinin 6- 7, Sakarya Fırat uzun süredir yayınlanmasına rağmen reytingi 6-7 civarında. Ancak Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin bütçesi tüm bu saydığımız dizilerin bütçesinin iki katı kadar. Ama dizinin reytingi de bu dizilerin yarısı, 2- 3 civarında. İzlenme oranı düşük olunca da yayından kaldırma kararı alındı. Kesinlikle başka hiçbir gerekçesi yok. Son çekilen bir bölüm daha yayınlanacak ardından ekrana veda edecek.” Esra KAYA/ANKARA

"BİZE ZAMAN TANINMADI"

Final haberini dizi oyuncularından Özcan Deniz twitter sayfasından duyururken Başbakan'a seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Özcan Deniz sayfasına "Sayın başbakanım bu dizi gerçekten sahip çıkılmayı hakediyordu. Geçen sezondan küsmüş seyirciyi tekrar diziye çekmek zor bir işti ve zaman gerekliydi. Zamana ihtiyacı vardı ve o zaman tanınmadı. Üzücü ama olağan üstü bir ekiple çalıştığım için mutluyum. Her türlü övgüyü ve ilgiyi hakeden bir dizi projesidir. Bu haftaki reytinglerdeki kıpırdamalar umut vericiydi." yazdı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817