banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

BÜTÇE 237 MİLYON 900  BİN LİRA

Yapılan görüşmelerde CHP ve İYİ parti gurupları bütçeyi gerçekleşmesi zor olarak ve satışa yönelik bütçe kalemleri olduğu şeklinde değerlendirip şerh kararı verdiler.

Belediyenin faiz borçlarının da konuşmalarda gündeme geldiği Ekim ayı ikinci meclis toplantısında meclis üyeleri söz aldılar. Belediye Başkan yardımcısı ve meclis üyesi İbrahim Çırpan yaptığı konuşmada eleştiri konusu olan aylık 5.5 milyon liralık faiz ödemelerinin yalnızca yüzde 1.5 ‘uğunun yapılan harcamalardan, kalanın ise vergi ve SGK borçlarından olduğunu söyledi. Çırpan, kapatılan Kirazlıyalı belediyesinden bile 320 bin lira borç kaldığını ve bunun faizlerle 3.5 milyonu bulduğunu söyledi.

Bu konuşmaya karşılık veren Erkan Uygun, faizin haram olduğunu, yüzde birinde, beşinde aynı olacağını, geçmişten gelen borcun da yine kendileri tarafından ödenmeyerek bugüne uzandığını söyledi. Belediye Başkanı Şener söğüt açıklamasında borçsuz belediye olmadığını söyleyerek, “Önceliği hizmete, halkın ihtiyaçlarına veriyoruz bu nedenle borçlar geçmişten kalıyor. Kapatılan Hereke belediyesinden dahi 56 milyon lira borç bize kaldı. Bu borçların tamamını diyemem ama çoğunu ödeyerek kapatacağız” dedi.

Yapılan konuşmalar ve şerh açıklamalarından sonra 2021 yılı tahmini bütçe madde madde oylandı ve oy çokluğu ile kabul edilerek 237 milyon 900 bin lira olarak açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826