banner2779
banner2752
banner2750

Büyükakın; “Kente Dair Kararları   Birlikte Alacağız”

Büyükakın kente ilişkin eksiklikleri en iyi bilenlerin o kentte yaşayanlar olduğunu belirterek “Kente dair kararları birlikte alacağız” dedi.

 

 

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği’ni (İKM) ziyaret etti. İKM yöneticileri, İl Başkan Yardımcıları ve İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman’ın bulunduğu merkezde konuşan İKM Başkanı Murat Öztürk, “Seçimlerden sonra sizleri ziyaret edeceğiz. İzmit kent merkezinde projeler yapılmasını isteyeceğiz. Tramvay projesi kent merkezini rahatlattı. Siz seçildiğinizde sizin kapınızı çalacağız” dedi. Büyükakın ise kente ilişkin eksiklikleri en iyi bilenlerin o kentte yaşayanlar olduğunu belirterek “Kente dair kararları birlikte alacağız” açıklamasını yaptı.

 

“KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

İKM ziyaretinde tüm vatandaşlara olduğu gibi İKM yetkililerine ve üyelerine de Büyükşehir Belediyesi’nin kapılarının her zaman açık olacağını da söyleyen Büyükakın, “Aslında Büyükşehir Belediyesi’ne yani evinize geldiğinizde sizi dinlememi istiyorsunuz ancak buna gerek kalmayacak. Çünkü biz hep sizinle birlikte olacağız. Daha önceki kararlarımızı alırken de biz her zaman bu kararlardan etkilenecek olanların fikirlerini aldık. “Biz yaptık oldu” düşüncesinde olmadık, bundan sonra da olmayacak. Kararlarımızı alırken her daim istişare edeceğiz” ifadelerini sarf etti. 

 

“KENTE ERİŞİM KOLAYLAŞMALI”

İnsanların İzmit kent merkezine erişiminin kolaylaşması, burada uzunca vakit geçirecek konfora ulaşmasının önemine de değinen AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doç.Dr Büyükakın “Aslında tramvay projesi bunun başlangıcıydı. 200 milyonluk Akçaray projesi kent merkezi için yapıldı. Trafiğin dönüşü meselesi vardı, anlattık, trafiğin ters saat yönünde iki döngü olacak şekilde yöneteceğimizi söyledik. Geldiğimiz noktada ulaşım noktasında önemli bir gelişme kaydettik. 

 

TRAFİK HAREKETLİLİĞİ ARTACAK

Kocaeli’nin tamamında 2 milyonluk bir trafik hareketi olduğunu da aktaran Büyükakın, “Projeksiyon yılımız 2035’te bu rakam 8 milyona çıkacak. Bu durumda yollarımızı dört kat arttırmamız mümkün değildir. Yapılması gereken toplu taşımanın cazip, hızlı ve konforlu hale getirilmesidir. Otopark ihtiyacına cevap verirsek, şehrin çeperinde otoparklar oluşturursak oradan da şehir merkezine erişimi kolaylaştırırsak, o zaman daha güzel ve kolay yaşama insanımızı kavuşturmuş oluruz. Bu gelişmeler şehrin her noktasından tramvaya binecek bir vatandaşımız, şehir merkezine gelecek, yeterince zaman geçirecek ve ticari hareketliliğe sebep olacaktır. Belediyecilik yeni dönemde sadece yol ve kanalizasyon yapmaktan öte bir noktaya geçmiştir. Belediyenin ticari görevi yoktur, ama buna liderlik yapmak görevidir. Biz her zaman esnafımızın yanınızda olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751