banner2779
banner2752
banner2750

BÜYÜKAKIN; “KOCAELİ EMİN ELLERDE OLACAK"

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Balkan Kültür Evi’nde Balkan derneklerini ziyaret etti. Toplantıya Balkan Türkleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Selçuk Koç, Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altıntip, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Lütfi Bodur, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Fuat Biçici ve dernek üyeleri katıldı. Balkan dernekler ile buluşmasında kent planlaması hakkında birikimini ve tecrübelerini aktaran Büyükakın,” Kocaeli emin ellerde olacak, halkımız merak etmesin” ifadelerine yer verdi.

HER BÖLGEYE NÜFUZ ETTİK
Akademisyenlik ve Büyükşehir görevlerinde kente hizmet etmekten onur duyduğunu anlatan Büyükakın, “Siyaset benim için bir iş değil, kentimize hizmet etmenin bir aracıdır. Çalışma hayatımızın büyük kısmını burada geçirerek kentimizin doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine nüfuz etmiş olduk. Akademik tecrübelerimizin vermiş olduğu bilgi ve birikimle, kente uzun vadeli projeler yapma imkanı bulduk. Bunların en önemlilerinden bir tanesi, Kocaeli’nin Ulaşım Master Planı’nı yapmak oldu” dedi.

DOĞRU PLANLAMA YAPILMALI
Konuşmasının devamında kent planlaması hakkında birikim ve tecrübelerini aktaran Büyükakın, “Bu şehrin havasını ve doğasını kirletmeden düzenli büyümesini sağlamalıyız. Kocaeli yüzölçümünün yüzde 4.5’i konut, yüzde 1.5’i ise sanayi için kullanılıyor. Sorunumuz, konut alanlarıyla sanayinin yan yana olmasından kaynaklı. Bundan sonraki süreçte şehrin imarının düzenli yönetilmesi, sosyal donatıların doğru planlanması, sanayi alanlarıyla yerleşim alanları arasındaki irtibatın doğru sağlanması ve ulaşım altyapısının planlanması kalıyor. Bunları yapacak bilgi birikimi ve alt yapıya sahibiz. Kocaeli emin ellerde olacak, halkımız merak etmesin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751