Büyükakın; “Köprüler Yaparken Gönülleri Kırmayacağız”

Gönülleri yapmadıktan sonra yapılan köprünün bir kıymeti kalmıyor” dedi.

Kocaeli Erzurumlular Vakfı, İzmit Öğretmenevi’nde birlik beraberlik yemeği düzenledi. Programa AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti İl SKM Başkanı Av. Halit Çokan, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Vakfın Kurucu Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, Marmara Oltulular Federasyonu Başkanı İsrafil Kamacı ve Kocaeli’nde bulunan Erzurum Dernek başkanları ve yöneticileri katıldı.

UZUN VADELİ PLANLAMALAR YAPACAĞIZ
Toplantıda davetlilere konuşan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyecilikle ilgili bir manifesto yayınladığını hatırlatarak “Bizim en ciddi hatalarımızdan bir tanesi, yaşadığımız şehirleri iyi planlamamak, uzun vadeli planlar yapmamak. Bundan dolayı yapılan bir şeyin öbürüyle çelişmesi sonucu tekrar tekrar bazı şeyleri yapmak zorunda kalınıyor. Bu teknik manada plansızlıktır. İnşallah biz daha doğru planlamalar yaparak daha uzun vadeli stratejiler belirleyerek kaynakları daha doğru kullanacağız” dedi.

AKILLI ŞEHİRCİLİK’TEN FAYDALANACAĞIZ
Ekonomiyi büyütürken aynı zamanda doğayı da tahrip etmemek gerektiğini de kaydeden Büyükakın, şunları söyledi; “Akıllı şehircilik teknolojilerinden trafikteki sinyalizasyon uygulaması, sokak aydınlatması, bina ısıtması gibi birçok alanda yararlanacağız. Oturulan yerler insanca yaşanan yerler olmalı, şehrin bir silüeti ve mimari çizgisi olmalı. Bu yüzden kentleşme süreci devam ederken kimlikli şehir yaratacağız. Kocaeli’nin tarihi değerlerine de sahip çıkacağız. Neslimizin ihyası için çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışacağız. Yarını elde etmek için nereden geldiğimizi unutmamamız ve nereye gittiğimizi bilmemiz gerekiyor” dedi.

KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞI
Katılımcı yönetim anlayışının da yeni belediyecilik uygulamalarında çok önemli yer tuttuğunu söyleyen Büyükakın “Aslında bu bizim kültürümüzde var, Orta Asya’dan beri meşveret kültürümüz vardır. Sistemi öyle kurmalıyız ki bu kentte yaşayanlara sormadan bir iş yapılmamalı. Böylece kritik işlerde vatandaşlarımızın görüşlerini almış oluruz. Bizim teknik bilgi birikimimiz var, nerelerde ne yapacağımızı biliyoruz. Ama yolları köprüleri, alt yapı çalışmalarını yaparken, gönülleri de kırmayacağız. Mücadelemiz gönül mücadelesi olacak, gönülleri yapma davası olacak. Gönülleri yapmadıktan sonra köprünün bir kıymeti kalmıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817