Büyükakın, “Şehirlerimizi Geleceğin Dünyasına Hazırlayacağız”

Şehirlerimizi 30 yıllık bir stratejik planla geleceğin dünyasına hazırlayacağız” dedi.

Çarşı Yapı Site Başkanı Cüneyt Tümerdem’in ev sahipliğinde Çınar Lokantası’nda verilen kahvaltılı programa Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül katıldı.  Kahvaltı programına Büyükakın ve Gönül’ün yanı sıra AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, önceki dönem İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, önceki dönem İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

İZMİT’İN BİZDEN NE BEKLEDİĞİNİ BİLİYORUZ
Programda ilk sözü alan Cumhur İttifakı AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, milletin kararına saygı duyduklarını belirterek, “Bu dönemde klasik AK Parti belediyeciliğini bir adım öteye taşıyacağız, Gönül Belediyeciliği yapacağız. Biz birçok hizmeti yapabiliriz, ama gönülden gönüle köprüler inşa etmedikten sonra hizmetlerimizi tam yerine getirmiş olmayacağız. Mühim olan gökkubbe altında hoş bir sada bırakmak, gönüllere girmek. Biz İzmit’in ne beklediğini biliyoruz. Mahalle meclisleri yaparak, sıkıntıları yerinde tespit edeceğiz, vatandaşımızla irtibat kuracağız. Her bir vatandaşımızın İzmitli olmaktan gurur duyduğu bir şehir oluşturacağız” diye konuştu.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİRİLMELİ
Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ise Çarşı Yapı tarzı yapılanmaların desteklenmesi gerektiğini belirterek “Türkiye 2030 yılında dünyanın 5’inci büyük ekonomisi olacaksa, Türk ekonomisinin önemli kenti Kocaeli’nin de buna göre hazırlanması gerekiyor. Her alan bu yeni yapıya uyumlu olması gerekiyor. Geçmişten gelen alışkanlıkların devam etmesi mümkün değil. Şehirlerimizi 30 yıllık bir stratejik planla geleceğin dünyasına hazırlayacağız” dedi.

İZMİT’İN SİLÜETİ DEĞİŞMELİ
Konuşmasında İzmit’in silüetinin değişmesi gerektiğini ifade eden Büyükakın, “İzmit’in silüetini değiştirmek lazım, bu 30 yıllık bir planla yapılabilir. 30 sene sonranın şehirleri bambaşka bir çehreye bürünebilir. Bunu yapabilmek için beraber karar alabilme mekanizmalarını geliştirmek lazım. Şehrin geleceğini beraber hayal etmemiz lazım. Şehrin hayatını büyük ölçüde etkileyen meydan projesi gibi projelerin halka sorulması lazım. 360 bin kişinin yaşadığı bir yerde ‘Ben bu meydanı yaptım oldu’ demeniz sıkıntı çıkarır” ifadelerine yer verdi.

HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Kentin marka şehir olması gerektiğini de anlatan Büyükakın “Bu şehrin marka şehir olması için iyi bir futbol takımı olmalı. Yapılan festivaller marka algısına katkı sağlar, yelken, kürek gibi etkinlikler bu şehri bambaşka bir yere taşır. Bu kentin zenginliğini büyüttüğümüzde istihdam da artar, sosyal kültürel etkinlikler yeşerir, şehirler böyle büyür. Zenginlik olmayan bir yerde sanat ve kültür de olmaz. Hep beraber hareket edersek bu şehri Türkiye ve Dünya’da daha iyi bir şehir haline getirebiliriz. Bu yüzden sizlerden bu yaklaşıma destek olmanızı istiyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817