BÜYÜKAKIN; “ŞEHRİ İMAR EDERKEN  NESLİ İHMAL ETMEYECEĞİZ”

 

 

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel’de Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcilerinin katıldığı toplantıda şehre ilişkin topyekûn bir bakışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’de iştirak etti. Geçmişte ki üniversite hocalığının yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Büyükakın, Türkiye’de ve Kocaeli’de Belediyecilikle ilgili 2004 yılından itibaren inanılmaz işler yapıldığını söyledi. 

 

“İHYA EDİLMEK ZORUNDA OLAN CANLI BİR ORGANİZMADIR” 

Yaşadığımız şehrin gençlerini, çocuklarını, kadınlarını ve yaşlılarının da içinde olduğu topyekûn bir bakış açısına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Büyükakın, Gönül Belediyeciliğinin önemine de değinerek tevazu içerisinde halkla bütünleşeceklerini de sözlerine ekledi. Dünyada belediyecilik farklı noktalara evrilmektedir diyen Büyükakın, “Çok iyi binalar yapabilirsiniz ama planlamayı doğru yapmazsanız insanları mutsuz edersiniz. Şehir sadece imar edilmek durumunda olan bir şey değildir. Şehir aynı zamanda ihya edilmek zorunda olan canlı bir organizmadır. Bir şehri imar ederken o şehirdeki nesli ihya etmeyi de unutursanız, gün gelir ihmal ettiğiniz o nesil, imar ettiğiniz o şehri talan eder. Şehrimizi imar ederken, neslimizi de asla ihmal etmeyeceğiz” diye konuştu.

 

“YÖNETİME DAHA FAZLA DAHİL OLMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

2035 yılında Kocaeli nüfusunun 4 milyona, trafikteki hareket sayısının 8 milyona çıkacağını dile getiren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr Tahir Büyükakın, “Kent olarak toplu taşımaya daha fazla yönelmemiz gerekecektir. Bunu gerçekleştirirken alacağımız kararlarda Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da görüşlerini alacak, onların yönetime daha fazla dahil olmasını sağlayacağız” dedi. Akıllı Belediyecilik uygulamalarıyla yerel yönetimlerinin hizmetleri ucuz, kaliteli ve yüksek hızda yapma imkânı olacak diyen Büyükakın, “Teknolojinin bu anlamda sınırı yok. Akıllı uygulamalarla pek çok iş yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817