banner2779
banner2752
banner2750

BÜYÜKŞEHİR BU YIL DA ONLARCA GENCE UMUT OLDU
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  geçen yıl açtığı Ücretsiz Özel Yetenek Hazırlık Kurslarıyla bu yıl da onlarca gencin hayatını değiştirdi. Bu kurslara katılan çok sayıda genç ülkenin en iyi lise ve üniversitelerinin Spor Bölümlerini kazandı. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından gerçekleştirilen ve gençlere umut olan Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları, eğitimdeki fırsat eşitliğini de adeta taçlandırdı.

DERSLER MART AYINDA BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ve çok sayıda gence spor özel yetenek sınavlarıyla lise ve üniversite kapılarını açan Ücretsiz Özel Yetenek Hazırlık Kursları bu yıl derslerine mart ayında başladı. Derslere 15 ile 28 yaş arasında çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, mart ayından bu yana Spor Lisesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi), Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) ve Askeri Okulların, haziran ve eylül aylarında gerçekleştirilen sınavlarına ücretsiz olarak hazırlandı.

 

UZMAN EĞİTMENLER ÇALIŞTIRDI

Gençler, sınavlara Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitmenleri tarafından çalıştırıldı. Dersler;  İsmet Paşa Stadyumu, Atletizm Pisti, Derince Çınarlı Dere’deki Spor Alanı ile 50. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Derince Çınarlı Alanı ve İsmet Paşa Stadyumu’nda öğrencilere kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizleri yaptırıldı. Öğrencilerin sınavlara gireceği parkurların birebir özelliklerini taşıyan 50. Yıl Spor Salonu’nda ise parkura özgü teknik antrenmanlar gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin sınava girecekleri parkurlarda sıkıntı yaşamaması için 50.Yıl Spor Salonu’nu sınav parkuru ölçülerinde ve fotosel eşliğinde derecelendirdi.

 

SINAVLAR YAPILDIKÇA BAŞARI HABERLERİ GELDİ

Hazırlık döneminin ardından öğrenciler tercih ettikleri lise ve üniversitelerin sınavlarına girmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, tıpkı sınava hazırlık döneminde olduğu gibi bu dönemde de öğrencilerinin yanında oldu. Büyükşehir’in uzman eğitmenleri, Türkiye’nin dört bir yanında sınava giren öğrencileri ile birlikte bu illere gitti ve sınav öncesinde moral verdi. Sınavlar yapıldıkça ise başarı haberleri ard arda gelmeye başladı.

 

50 ÖĞRENCİNİN BAŞARISI

Sınavlara Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Özel Yetenek Hazırlık Kurslarında hazırlanan 50 öğrenci, başta KOÜ olmak üzere, Balıkesir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Ordu, Eskişehir, Akdeniz, Bursa ve Çanakkale 18 Mart Üniversiteleri’nin, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Rekreasyon, Spor Yöneticiliği ile Antrenörlük bölümleri ile lise sınavlarını kazandı. 50 öğrenciden 23’ü üniversitelerin spor bölümlerine 15’i ise Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi’ne girdi. Ayrıca yine kurslara katılan 9 öğrenci POMEM sınavlarını kazanırken, 2 öğrenci de Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Harp Okulları’nın sınavlarında başarılı oldu.

 

POMEM VE PAEM KURSLARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan POMEM ve PAYEM’in ekim ayında gerçekleştirilecek sınavları için ise kurs kayıtları devam ediyor. Bu sınavlara Büyükşehir’in Ücretsiz Özel Yetenek Hazırlık Kursları’nda hazırlanmak isteyen öğrenciler kayıt için 50. Yıl Spor Salonu’na 18.00’den sonra giderek başvuru yapabilir. Ayrıca bilgi için 335 53 49 No’lu telefondan da bilgi alınabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751