banner2779
banner2752
banner2750

BÜYÜKŞEHİR, HALK SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYOR
2004 yılından bu yana meme kanserinin erken teşhisinin öneminin ve farkındalığının vurgulanması amacıyla ekim ayı tüm dünyada farkındalık ayı olarak belirlenmişti. Bu kapsamda halk sağlığına büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, ekim ayı içerisinde köy ve mahallelerde meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma, tarama, taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme seminerler düzenledi.

 

373 KADINA SEMİNER VERİLDİ

Meme kanseri bilgilendirme seminerlerini Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ile Körfez Müftülüğü ortaklaşa gerçekleştirdi. Kur’an kurslarında verilen seminerlerde 373 kadına meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı. Seminerlerde kadınlara kendi kendine meme muayenesi yapılması, kanserden korunmak için sigara içilmemesi, hareketli yaşamın önemi ve kilonun kanser üzerindeki etkilerinin altı çizildi.

 

BROŞÜR DAĞITILDI

Katılımcılara konu ile ilgili afiş ve broşürler verildi. Yapılan memnuniyet anketi sonucu katılımcılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür edip, bu tür çalışmaların daha sık yapılmasını istedi.

 

EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ

Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür ve yılda yaklaşık 15 bin kadın meme kanserinden etkilenmektedir. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerimizde kadın kanserlerinin %20-25’i meme kanseridir. Risk faktörleri arasında ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menopoz, çocuk emzirmeme, obezite sayılabilir.

 

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Riski azaltmak amacıyla kilo kaybı düzenli egzersiz gibi davranış değişiklikleri etkili olabilir. Ancak risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemlerdir. Meme kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Kanser taramaları gönüllülük esasına dayanır ve kadınlarımızın katılımı ile başarıya ulaşabilir. Bu nedenle kadınların meme kanseri nedenleri, belirtileri, korunma, tarama, taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi önemlidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751