Büyükşehir havuzlarında 30 bin kişi serinliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Plajyolu ve Vinsan’da yaptırılan havuzlar, yaz spor okulları başta olmak üzere kent halkına hizmet vermeye devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören ve yaz döneminde ülkelerine dönmeyip kentte kalan uluslararası öğrenciler de bu havuzlardan yararlanıyor. Ücretsiz olarak hizmet veren havuzlar 15 Eylül Pazar gününe kadar açık olacak.

HAFTANIN 6 GÜNÜ HİZMET VERİYOR

Sıcak yaz günlerinde nemden ve aşırı sıcaklardan yaz spor okulları ve vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan havuzlarda serinliyor. Başta spor okulları olmak üzere vatandaşların ücretsiz yararlandığı havuzlar haftanın 6 günü hizmet veriyor.

HEM ÖĞRENİYOR, HEM EĞLENİYORLAR

Su üstünde durma, ayak ve kolları çalıştırma ve çeşitli yüzme stillerinin öğretildiği kurslarda çocuklar hem öğreniyor hem de hep beraber eğleniyorlar. Her iki havuzda 6 cankurtaranın yanı sıra 4 yüzme eğitmeni de bulunuyor. Her biri profesyonel yüzücü olan eğitmenler, çocuklarla teker teker ilgilenerek kursu başarıyla tamamlamasına çalışıyor.

30 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Öte yandan Plajyolu ve Vinsan’daki yarı olimpik havuzlardan günde yaklaşık 1000 kişi faydalanıyor. Ayda yaklaşık 30 bin kişinin yararlandığı havuzlar gün içinde aralıklarla temizlenirken Pazartesi günleri kapatılıp temizleniyor ve klorlanıyor. Sabah 09.00’dan akşam 19.00’0 kadar hizmet veren havuzlardan yararlanmak istene vatandaşlar, Vinsan için 335 02 49’u ve Plajyolu için de 226 77 25’i arayıp bilgi alabilirler.

PLAJYOLU HAVUZ PROGRAMI

Her iki havuzda da bakım ve temizlik yapıldığı için Pazartesi günleri kapalı olacak. Plajyolu’ndaki havuz Salı tüm gün bayanlara hizmet veriyor. Çarşamba günü saat 13.00’a kadar bayanlara hizmet veren havuz daha sonra yaz spor okullarına hizmet verecek. Perşembe günü ise baylar tam gün havuzdan yararlanabiliyor. Cuma günü saat 13.00’a kadar bayların yararlandığı havuzlar daha sonra yaz spor okullarına hizmet veriyor. Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00’a kadar yaz spor okulları tarafından kullanılan havuzdan Cumartesi öğleden sonra bayanlar ve Pazar öğleden sonra baylar yararlanabiliyor.

VİNSAN HAVUZ PROGRAMI

Vinsan’da da Pazartesi günleri temizlik var. Vinsan’daki havuz Salı günü saat 13.00’a kadar baylara hizmet veren havuz daha sonra yaz spor okullarına hizmet verecek. Havuz Çarşamba günleri tüm gün baylara hizmet veriyor. Perşembe günü saat 13.00’a kadar bayanların yararlandığı havuzlar daha sonra yaz spor okullarına hizmet veriyor. Cuma günü ise baylar tam gün havuzdan yararlanabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00’a kadar yaz spor okulları tarafından kullanılan havuzdan Cumartesi öğleden sonra baylar ve Pazar öğleden sonra bayanlar yararlanabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817