Büyükşehir, hayvancılığın önünü açıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından İmar Komisyonu’na sunulan İmar planlarında yapılacak değişikliğin gerçekleşmesinin ardından Kocaeli’de büyük hayvan çifliklerinin kurulmasının önü açıldı.

 

ÖNCEDEN SADECE 750 METRE KAREYE İZİN VERİLİYORDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından yapılan İmar değişikliği planından önce hayvancılıkla uğraşan veya uğraşmak isteyen çiftçiler en fazla 750 metrekare alana ahır yapımı gerçekleştirebiliyordu. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte Çiftçi, arsasının %35 ‘i kadar yeri kapalı alan haline getirip ahır olarak kullanabiliyor. Yapılan bu düzenleme ile birlikte büyük üretim tesisleri açılması gerçekleşebiliyor

 

50 BİN METRE KARE ALAN ÜZERİNDE MANDA ÇİFTLİĞİ

Kandıra Bölgesi’nde İmar Planı değişikliği ile birlikte açılan Kandıra Manda Çiftliği Kefken Cebeci yolunda 50 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor.4300 metre kare kapalı alanı bulunan Manda çiftliği modern teknikler ile inşa edilmiş. Yem Deposu, Modern Sağımhane, Ahır, Ofis ve Müşteminat’ın bulunduğu çiflikte İtalya’da işlerinde uzman veterinerler görev alıyor.

 

İTALYA’DAN 128 GEBE MANDA

Manda Çiftliği kurulduktan sonra Yurt dışında modern tesisleri araştıran çiftlik sorumluları İtalya’dan 128 adet gebe mandayı Türkiye’ye getirdikten sonra burada bulunan modern ağırlara yerleştirdi. Gebeliklerini tamamlayan  Mandaların sayısı  256 ‘ya yükseldi. Gebeliklerini tamamlayan mandalardan süt alımına başlamasıyla birlikte günde Bin 100 litrelik bir manda sütü sevkiyatı gerçekleştiriliyor.

 

BÜYÜKŞEHİR BÜYÜMEMİZDE PAY SAHİBİ

Kandıra’da bulunan Kandıra Manda Çiftliği’nin ortaklarından Niyazi Yelkenlioğlu Büyükşehir’in İmar alanında yaptığı değişikliğin öneminden bahsetti. Yelkenlioğlu ‘’ Büyükşehir İmar Planında yaptığı değişikliklerle birlikte yatırımların önünü açtı. Önceden sadece 750 metrekare alana ahır yapımı gerçekleştirebiliyorken şuan arazinin %35’ine  kadar ahır yapımı gerçekleştirebiliyoruz. Bu yatırımcıların, Çiftçilerin önünün açılmasında büyük bir etken oluyor’’ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817