banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir, Kocaeli’de Satrancı Sevdiren  Adres Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, oyun ve spor yoluyla sağlıklı yaşamı özendiren ve spor kültürü olma özelliği ile öne çıkan Ücretsiz Spor Okulları hizmeti, 12 ilçede gençlere hizmet veriyor. Planlama, odaklanma, ileriyi düşünme gibi yararları ile ilgi duyulan Büyükşehir satranç kursları da 4 binin üzerinde kursiyere hitap ediyor.

YENİ NESİL GELECEĞE HAZIRLANIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, geleceğin teminatı olan çocukların çağın gereklerine uygun biçimde eğitimlerini tamamlamaları ve hayata eksiksiz hazırlanabilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bu kapsamda 2019 - 2020 eğitim-öğretim yılında 12 ilçede, 10 branşta, alanında uzman 176 personel eşliğinde her yıl 41 bin öğrenciye eğitim vermeyi sürdürüyor.

SATRANÇ EĞİTİMİ SOSYAL YAŞAMA KATKI SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kış dönemi ücretsiz spor okullarında satranç branşının inceliklerini 4 bini aşkın ilkokul ve ortaokul yaş aralığındaki sporcuya öğretiyor. Sporcular, bir yandan zihinsel eğitime büyük katkı sağlayan eğitim programlarını takip ederken, bir yandan da eğlenceli sosyal etkinliklere katılarak stres atıyorlar.

SATRANÇ KURSLARINA DAVET

Satranç, sportif bir etkinlik olmanın yanı sıra kişilerin yoğunlaşma problemlerini gideren, hafızayı geliştiren ve güçlendiren, hayal gücü ve inovatif düşünceyi artıran bir etkinlik. Yine satranç branşıyla ilgilenen kursiyerlerin kendi davranışlarının sonucunu önceden tahmin edebilme yeteneğinin de geliştiğini görmekte. Tüm bu nedenlerden dolayı, özellikle çocuk ve genç yaştaki sporcuların satranç branşıyla ilgilenmeleri uzmanlarca önerilirken bu branşa gönül veren herkes satranç kurslarında keyifli vakit geçirilmek için davet ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751