banner2779
banner2752
banner2750

BÜYÜKŞEHİR KOCAELİSPOR’UN VERGİ BORÇLARINI SIFIRLADI

Kocaelispor’un borçları ile ilgili Sekapark Otel’de düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Genel Sekreter İlhan Bayram, Kocaelispor’un 28 milyon TL’lik vergi borcunun ödendiğini kaydederek” Şimdiye kadar Kocaelispor için KEV’e ödenen para ile birlikte 41 milyon 600 Bin TL Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini” ifade etti.

 

GELECEĞİN TEMELLERİNİ ATTIK

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ifadelerine şu şekilde devam etti, “Kocaelispor için emek veren herkesi selamlıyorum. Yaklaşık 3 buçuk sene bitti. Şehirle birlikte hatırı sayılır bir emek verdik. Yaşamaz denileni yaşattık, olmaz denileni yaptık, satılamaz denileni sattırdık. Biz bunları heykellerimiz dikilsin diye değil Kocaelispor için yaptık. Yeri geldi halkın adamı olduk, yeri geldi diktatör olduk. Geleceğin Kocaelispor’u için çalıştık. Yeri geldik stada sığmadık yeri geldi kendi içimize dönüp ağladık. Bize inananlarla beraberi İzmit Körfezi’ne attığımız o ufak taş önce kendi halkalarını oluşturdu, sonrasında bütün şehri döven dev dalgaları oluşturduk.  Bu gemi kendi körfezinde batacak diye bekleyenler körfezde birer birer boğuldu. 41ay sonunda burada hayalimizdeki borçsuz, geleceğin Kocaelispor’unun temelini attık.”

DAHA UZUN BİR YOLUMUZ VAR

28 Milyonluk vergi borcunun ödendiğini aktaran Yavuz” Hedefimize ulaşabilmek için uzun bir süreç var. 3,5 yılda onlarca hayalperestten, on binlerce inananlar ordusuna gelmemizde büyük emekleri olan; sevinebildiğimiz veya üzülebildiğimiz Kocaelispor’umuzun hala var olabilmesi hazzını bizlere yaşatan mevcut ve eski yönetim kurulu üyelerimize, personelimize, futbolcularımıza, teknik adamlarımıza; tüm bunların en yakın destekçileri olan ailelerine ve aileme şükranlarımı sunuyorum. Kocaelispor’lu olan, Kocaelispor'u tutan Kocaelispor deyince yüreği pırpır eden tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

“BÜTÇEMİZE GÖRE DAVRANMALIYIZ”

Transfer yasağı ile ilgili olarak önceliğin kamu borcu olduğunu söyleyen Bahri Yavuz, “Birinci önceliğimiz kamu borcu. Yapılandırmayı kaçırırsak çok daha büyük bir rakam verecektik. Önümüzdeki süreci şehirle yöneteceğiz. 13 milyon futbolcu borcu var. Kamu borçları ile yaklaşık 25 milyon borcumuz var. Transferi tabi ki açmamız gerekiyor ama bunun kulübün menfaatleri gözetilerek yapılmalı. Bizim 10 milyon bütçemiz var buna göre davranmalıyız” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Daha sonrasında konuşan Genel Sekreter İlhan Bayram, “Biz Türkiye’de Kocaeli’nin marka bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Biz belediyecilik anlamında da ilkleri yapan marka bir kuruluş. Kocaelispor’da şehrin markası ve Kocaelispor’un parlatılması için Büyükşehir başkanımızın yol göstermesi ile bu işi hallettik. Kocaelispor başkanım çok emek verdi. İşin hukuk ve bürokrasi tarafına bakınca işler kolay olmadı. Hukukçular yasal alt zemin için çok uğraştı. Yaklaşık 40 Milyon bugün itibari ile ödendi ve maliyeye olan borç kapatıldı. SSK’ya borç var onları da ilerleyen kapatacağız. Kocaelispor’un başarılı olması için çok uğraşıyoruz. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum umarım bir daha böyle sıkıntılar yaşamayız” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN CEBİNDEN ÇIKTI

Genel Sekreter İlhan Bayram şu an Büyükşehir’den ödenen rakamlarla ilgili olarak,” 15 Milyon 100 bin KEV’e ödendi. 23 Bin TL vergi dairesine ödendi. 1760 bin artı 850 TL Büyükşehir’e ve İSU’ya olan borçları verildi. KEV’e ödenenle birlikte 41 Milyon 600 Bin Büyükşehir’in cebinden çıktı” ifadelerini kullandı.  Kocaelispor başkanı Bahri Yavuz bu sabah itibariyle 28 milyonluk vergi dairesi borcunun sabah saatlerinde ödendiğini açıkladı. SGK’ya kalan borcunda Ocak ayında ödenmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751