banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir Mezbahası Dünyaya Örnek Alınıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit ilçesi Solaklar mevkiinde yaptığı modern mezbaha örnek gösteriliyor. Kurulduğu günden bu yana birçok kesim işleminin yapıldığı mezbaha Türkiye Et Balık Kurumu başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden ziyaretçileri ağırlıyor.

PROFESYONEL KESİMHANE TEKNOLOJİLERİNE SAHİP TESİS 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce İzmit ilçesi İZAYDAŞ Yolu Solaklar mevkiinde inşa ettiği mezbaha binası içerisinde teknolojik yenilikler barındırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ruhsatlanmış son teknolojik teçhizatlarla kesim yapılabilen, 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip olan mezbaha içerisinde 600 metrekare hayvan gezinti alanı ve yana şutlamalı sistem yer alıyor. Yapıda 200 büyükbaş için, 200 de küçükbaş için kesim alanı yer alıyor. Mezbahada ayrıca 900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depoları bulunuyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ZİYARETÇİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kesim için gerekli tüm modern teknik donanımı sahip mezbahası örnek alınıyor. Kurulduğu günden bu yana Kocaeli’ndeki kesim işlemleri için tercih edilen mezbahayı hem yurtiçi hem de yurtdışından birçok konuk ziyaret etti. Bu zamana kadar Ukrayna, Cezayir, Sudan gibi ülkeler ile ülkemizde faaliyetini sürdüren kurum temsilcisi modern mezbahayı gezdi.

OTOMASYON SİSTEMİYLE HELAL KESİM

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, pandemi süreci de dâhil olmak üzere iki yıldır hiç ara vermeden, temizlik ve sağlık kurallarına uygun et kesimlerine devam edilen tesise, birçok kişi ve kurum tarafından teknik ziyaretler gerçekleştiriliyor. Otomasyonla kontrol edilebilen, hareketli platformlar ve otomatik taşıyıcıların kullanıldığı tesis, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İnsan sağlığını koruyan bir teknoloji ile seri ve helal kesim yapılabilmesi ayrıca beğeni topluyor.

HEM SAĞLIK HEM DE TEKNOLOJİK BAKIMDAN ÖRNEK

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı işinin ehli personel tarafından kesimler yapılan tesis, gerek sağlık gerekse teknolojik yönden Türkiye’de ve dünyada örnek alınıyor. İzmit Mezbahası, bugüne kadar başta Et Balık Kurumu olmak üzere Türkiye’den ve dünyadan bazı büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanında çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından incelemelerde bulunmak üzere ziyaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751