Büyükşehir Obezite tehlikesine dikkat çekiyor

VİDEO GÖRSELLERİ EŞLİĞİNDE

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü Beslenme ve Obezite eğitimlerine KO-MEK kursiyerleri büyük ilgi gösterdi. Çeşitli video görselleriyle Obezite, hareketli yaşam gibi konuların ele alındığı eğitimlerde beslenme konusu enine boyuna tartışıldı. Kursiyerlerle bilgi alışverişi yapılarak günlük hayattan deneyimler paylaşıldı.

 

TÜRKİYE’DE GÖRÜLME SIKLIĞI ARTTI

Eğitimlerde Obezitenin en fazla Amerika’da görüldüğünü fakat Türkiye için de tehlike çanlarının çaldığını önemle vurgulandı. Sosyal medya denilen akımın insanları hareketsiz bir yaşama ittiğinin anlatıldığı eğitimlerde ve çocukları bilgisayar ve televizyon ekranlarında mümkün olduğunca uzaklaştırmanın bunun yerine spor faaliyetlerine yönlendirmenin en akıllıca tercih olacağının altı çizildi.

 

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine verilen doğru besleme eğitimlerinde KO-MEK kursiyerleri çok memnun oldu. Verilen eğitimlerde doğru bilinen yanlışları daha iyi kavrayabildiklerini ifade eden kursiyerler Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Eğitimlerde ayrıca kursiyerlerin soruları cevaplanırken her gün biraz daha sağlıksız bir hayata iten günlük beslenme yanlışlıklarına değinildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817