Büyükşehir personeli iletişim eğitimi aldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir çalışanlarına “iletişimde ikna ve etkileme becerileri” eğitimi verildi. Zeki Yüksekbilgili tarafından verilen eğitimde, katılımcılara ‘ne kadar iyi iletişimciyiz’ testi yapıldı. Katılımcıların iletişim kurma becerilerinin ölçüldüğü, iletişim kurma aşamasında yapılan yanlışların belirlendiği test sonrasında verilen eğitimde, etkili bir iletişim için izlenmesi gereken yollar aktarıldı.

 

İLETİŞİM NASIL KURULMALI

Beden dilinin kullanımı ve insanları doğru dinlemenin önemine vurgu yapan Yüksekbilgili, ‘’İletişimde iki ana kapı vardır: Söylediklerimiz ve karşımızdakinin anladıkları. Önemli olan iletişimde neyi ne kadar bildiğiniz değil, Bildiğinizi karşınızdakine ne miktarda aktarabildiğinizdir. Bilgilerinizi ne şekilde aktardığınız ve bu aktarım esnasındaki tutum ve davranışınız iletişim konusundaki başarınızdır” dedi.

 

KELİMELER HERKES İÇİN FARKLI

‘’Aynı dili konuşsak bile kelimeler herkes için aynı manaya gelmez’’ diyen Yüksekbilgili, ‘’İnsanlar iletişim için genetik olarak kodlanmışlardır” ifadesini kullandı. Peter Druker’in ‘yönetim sorunlarının %60’ı hatalı iletişimden kaynaklanır’ sözünü dile getiren Yüksekbilgili, günümüzde iletişim olanaklarının artmasına rağmen sağlıklı iletişim kurulamadığını belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817