BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ENGELLİVATANDAŞA ERİŞİLEBİLİRLİK EĞİTİMİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve kentsel yaşama uyumlarında yardımcı olmak amacı ile Büyükşehir bünyesinde görev alan ilgili uzman personele ‘’ Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik’’ konulu eğitim verdi. Eğitim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Müberra Kavak Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Erişilebilirlik Şefi Said Kaya ve Faruk Öztürk tarafından Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi.

 

YEREL YÖNETİMLERİN GÖREVİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Antikkapı’ da gerçekleştirilen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, ‘’Engelli bireylerin kent yaşamına uyum sağlamaları için erişim ve ulaşımlarının güvenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu görevde yerel yönetimlerin sorumluluğundadır’’ dedi.

 

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Eğitimde özellikle erişilebilirlik konusunun altı çizildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili daire başkanlıklarında görev alan uzman personele gerçekleştirilen seminerde binaların, açık alanların, kurumların ve ulaşım hatlarının engelli vatandaşlar için yaptığı düzenlemelerle ilgili bilgi verildi. Daha sonra Büyükşehir Hizmet Binası, Sekapark, Hafız Binbaşı Caddesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi binasında uygulamalı gerçekleştirilen eğitimlerin ardından ilgili personel erişilebilirlik ve ulaşılabilirlikle ilgili detaylı bilgi sahibi oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817