Büyükşehir, Şehit Kaymakam ve Korucu’nun adlarını Derik’te yaşatacak
 

 

 

Mardin'e bağlı Derik ilçemizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve Şehit Korucu Nuri Dinç Parklarının" açılışını Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptı. Kent protokolünün ve bölge halkının büyük ilgi gösterdiği park açılışının ardından çocuklar ve aileler iki parkı hınca hınç doldurdu.

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARIYLA

Mardin'e bağlı Derik ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen " Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve Şehit Korucu Nuri Dinç Parklarının" açılışı Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, KBB Park Bahçeler Daire Başkanı Cenan Turan ve Park Bahçeler ekibinin katılımlarıyla gerçekleşti.

 

TÜRK BAYRAKLARIYLA AÇILIŞ

Açılış törenlerine katılanlar ve gençler, ellerinde Türk Bayrakları ve şehit Kaymakam Safitürk ile şehit güvenlik korucusu Nuri Dinç’in fotoğraflarını taşıdı. Törende konuşan Vali Yaman, parkların yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlerin unutulmaması ve yaptıkları kahramanlıkların gelecek nesile aktarılması için her türlü çalışmanın devam edeceğini belirterek, park yapımı konusunda emek sarfeden Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Vekili Zekeriya Özak’a plaket verdi. 


 

ÖZAK,“DEVLET VE VATANDAŞLAR BİRLİKTE”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özak, kardeş belediye oldukları belirterek, Derik Belediyesi adına kutsal bir işi tamamlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas da, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün izinde ilçede çalışmaları devam ettirdiklerini belirterek, ilçede devlet ve vatandaşların birlik içerisinde ve güvenle yaşadıklarını kaydetti. 

NELER BULUNUYOR

Bin 700 metrekare alana yapılan Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk Parkı’nda 770 metre kare baskı beton kullanılarak yürüyüş yolu yapıldı. Çocuk oyun grubunun bulunduğu parkta parkta 250 adet ağaç dikimi yapılırken muhtelif noktalara bank yerleştirildi. 2 bin 600 metrekarede yapımı gerçekleştirilen Şehit Nuri Dinç Parkı’nda ise bin 700 metrekare baskı beton kullanılarak yürüyüş yolları oluşturuldu. 113 adet ağaç dikilen parkta 2 adet sekizgen kamelya kuruldu. Ayrıca çocuk oyun grubu bulunan parkın elektrik sistemi ile sulama sistemi yapıldı.


KAYMAKAM ŞEHİT EDİLMİŞTİ
Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016 tarihinde, makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Güvenlik Korucusu Nuri Dinç de 26 Eylül 2016 tarihinde Derik-Kızıltepe karayolunun Tepebağ Mevkii'nde teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcı, asker ve korucuları taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olmuştu. Aynı patlamada, 4 asker de şehit olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817