Büyükşehir Spor Okulları sezon açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı ve 8-9 yaşındaki çocukları kapsayan Spor Okulları faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor. Geçen yıl 5 bin öğrencinin ücretsiz spor eğitimi aldığı Spor Okulları, bu yıl aynı kararlılıkla hizmet vermeye devam edecek. Spor Okulları’nda yeni eğitim sezonu 1 Ekim Salı günü başlayacak.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJE ORTAKLARI

Büyükşehir, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları kapsamında; Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü aracılığıyla yürüttüğü Spor Okulu Projesi’ne büyük önem veriyor. Bu yıl da çocukların sağlıklı ortamlarda ve düzenli spor yapmalarını isteyen Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları İlçe Koordinatörleriyle ile çalışmalarına başladı. Bunun yanı sıra antrenörlerle de bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarının başlamasından önce tüm detayları gözden geçiriyor. Yine çalışmalar için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Büyükşehir Belediyesi, Spor Okulları faaliyetleri başlamadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde büyük bir koordinasyon toplantısı planlıyor.

 

8 AYRI BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Spor Okulları bünyesinde eğlenceli atletizm, cimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim veriliyor. Eğitimlere 8-9 yaş grubu çocukları katılıyor. Söz konusu branşların spor araç-gereç ve malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilerek okul spor tesislerine gönderiliyor.

 

YAZA DAMGASINI VURDU

Spor Okulları yaz boyunca da çocukların yanında olmaya devam etti. Büyükşehir Belediyesi en gözde tesislerini yaz aylarında adeta çocuklara tahsis etti. 2 binin üzerinde çocuk, yaz süresince 48 tesiste ve 17 ayrı branşta ücretsiz yaz spor okulları eğitiminden faydalandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817