BÜYÜKŞEHİR TÜM BİRİMLERİYLE KARLA MÜCADELE EDİYOR
  Kar yağışının etkili olduğu bölgeler başta olmak üzere teyakkuza geçen ekipler, yolların ulaşıma kapanmaması için gece boyunca karla mücadele etti. Gece geç saatlere kadar sahada ki çalışmaları yerinde takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükkakın, tüm birimlerle yolların ulaşıma açık kalması için mücadele ettiklerini söyledi.

 

ANA ARTERLERDE SÜREKLİ TEMİZLENİYOR

Yurt genelinde etkili olan kar yağışının Kocaeli de hayatı olumsuz etkilememesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri başta Ulaşım Dairesi Başkanlığı olmak üzere Fen İşleri Daire Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve İSU ekipleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde gece boyunca aralıksız şekilde çalıştı. Ekipler gece boyunca yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemeleri ve yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun çaba sarf etti. Çalışmalar 24 sat devam ediyor.

 

GENEL SEKRETER KORDİNE ETTİ

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Kar yağışının etkili olduğu bölgeler başta olmak üzere ekiplerimiz gece boyunca karla mücadele etti. İlçelerde 73 farklı ana artere konuşlandırılan karla mücadele ekiplerimiz kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 338 personelle görev yapıyor. 122 Adet Araç karla mücadelede kullanılıyor. Ayrıca ilçelerde 36 Kar Bıçaklı Traktör, 92 farklı grup köy yolunda 24 saat hizmet veriyor.” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN SINAVA RAHAT GİTMELERİ İÇİN ÇABA SARFEDİLİYOR

Dün akşamdan itibaren gece gece boyunca yoğun bir şekilde kendini hissettiren kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma  kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için büyükşehir ekipleri gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bugün yapılacak olan Açık Öğretim Sınavları için öğrencilerin sınav yerlerine rahatlıkla gidebilmeleri için gece sabaha kadar çalışmalar devam etti. Ulaşımın kesintisiz devam etmesi için 24 saat ekipler çalışıyor.

 

MAHSUR KALAN ARAÇLARA ANINDA MÜDAHALE

Etkili olan ve bir anada şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle yollarda hazırlıksız yakalan vatandaşların yardımına Büyükşehir Ekipleri yetişti. Kar lastiği bulunmayan araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kaldı. Yolda kalan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale etti ve yollarına devam etmelerini sağladı.

 

ÖNEMLİ NOKTALARDA EKİPLER HAZIR BEKLETİLİYOR

Kocaeli Üniversite Kampüsü, Santral, Kuruçeşme Irak Konutları, Arızlı TOKİ Konutları, Kartepe Otel Yolu, Başiskele Baraj Yolu, Gölcük İhsaniye, Karamürsel Karapınar, Derince İshakçılar ve Gebze Pelitli şantiyelerinde ekipler hazır olarak bekliyor. Ulaşım Dairesi ekipleri, buzlanmayı önlemek için tuz, solüsyon ve kar küreme araçlarını hazır tutuyor. Yoğun kar yağışında Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar, İtfaiye, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de yolların açılması için destek sağlıyor. Ekipler gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde görev yaparak, yolların sürekli açık kalmasını sağlıyor.

 

TOPLU TAŞIMA KULLANILMALI

Karla mücadele çalışmaları esnasında İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile de iş birliği sağlanacak. Ulaşım Dairesi Başkanlığı vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, kendi araçları ile yola çıkacak olanları ise kış lastiği ve zincir takmaları hususunda uyardı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817