Büyükşehir yeni üniversitelilere yol gösteriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu sene de Kocaeli Üniversitesi’ni kazanan öğrencilere yol gösterecek tanıtım stantları kurarak onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Umuttepe Kampüsü’nde bulunan stantlarla üniversite öğrencileri çeşitli konularda yönlendiriliyor. Öğrenciler ayrıca ücretsiz olarak Umuttepe Kampüsü’ne belediye otobüsleri ile taşınıyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’ne ilk defa gelen öğrencilerin de yanında oldu. Her sene olduğu gibi otobüs terminali ve Umuttepe Kampüsü’ne kurulan stantlar ile öğrencilere ihtiyaçlarına göre yönlendirmelerde bulunuluyor.  Şehir dışından gelen öğrencilere danışmanlık hizmeti veren Büyükşehir ayrıca Kocaeli’yi tanıtan broşür ve rehberler veriyor. Gelen öğrencilere pişmaniye ve su ikramında bulunan Büyükşehir yetkilileri onları ücretsiz otobüslere yönlendiriyor.

ÖĞRENCİ AİLELERİ MUTLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen danışmanlık hizmetinde öğrenciler ve aileleri çok memnun. 3-7 Eylül günlerindeki kayıt süresince devam edecek hizmeti çok yerinde bulan öğrenci aileleri otobüs terminalinden Üniversite kampüsüne gelene kadar Büyükşehir yetkililerinin kendileri ile ilgilendiklerini ifade ettiler.

ZORLUK YAŞAMADIK

Lisans Yerleştirme Sınavı’nda başarılı olup Kocaeli Üniversitesi’nde eğitimini sürdürecek öğrenciler ise gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu. Bursa, Kahramanmaraş, İzmir gibi birçok farklı şehirlerden gelen öğrenciler kendi şehirlerinde bu şekilde bir hizmetin bulunmadığını ifade ederek kayıt süresince hiçbir zorlukla yaşamadıklarını, zaman kaybetmeden işlerini hallettiklerini ifade etti. Öğrenciler merak ettikleri sorulara cevap bulduklarından da bahsederek Kocaeli’ye mutlu bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

SAAT BAŞI ÜCRETSİZ ULAŞIM

Üniversite öğrencileri 7 Eylül Cuma gününe kadar Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Umuttepe Kampüsü’ne ücretsiz olarak taşınacak. Sabah saat 08.00’de başlayıp 19.00’da sona erecek ücretsiz ulaşım hizmetinde her yarım saatte karşılıklı seferler gerçekleşecek. Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ayrıca Kent Kart hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuyor. Yetkililer Kent Kart başvuru noktaları, şartları gibi bilgileri vererek öğrencileri önceden sorun yaşamasını sağladı.

KENT KART ALMAK ZORUNLU

Kocaeli genelinde öğrenim gören öğrencilerin öğrenci indiriminden faydalanmaları için ise Öğrenci Kent Kartı almak zorunda olduğunu bildiren yetkililer Kent Kart için İzmit Kocaeli Fuar Alanı içersindeki Ulaşım Dairesi Başkanlığı Seyahat Kartları Bürosuna ve ya Gebze’de ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binası bürolarına başvurmalarının yeterli olacağını ifade etti. Yetkililer ayrıca 1 adet fotoğraf ve üniversiteden kayıt sonrası verilen okul giriş kartı, 10 TL kart basım ücreti ile Öğrenci Kert Kartı’nın alınabileceğini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817