Büyükşehir’den çiftçiye 16 bin meyve fidanı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçiye %50 hibe ile meyve fidanı veriliyor. 17 farklı türden toplam 16 bin 40 adet meyve fidanı Kartepe, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, İzmit, Körfez ve Derince ilçelerinde tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere dağıtılmaya başlandı. Tarım arazisi niteliğinde tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere 13 bin ceviz, 400 kiraz, 300 elma, 300 erik, 100 vişne, 150 armut, 250 kestane, 200 Trabzon hurması, 300 asma, 400 zeytin, 200 şeftali, 100 kivi, 100 fındık, 50 incir, 100 ayva, 30 mandalina ve 60 nar fidanı dağıtılacak.

 ZİRAİ TEKNİK DESTEK VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından dağıtımına başlanan meyve fidanları ağırlıklı olarak ceviz fidanından oluşuyor. Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü’nün ziraat mühendisleri tarafından gerek meyve fidanlarının teslimi sırasında gerekse fidanların ekimi sonrasında çiftçilere zirai konularda teknik destek de verilecek.

 

FİDANLAR SERTİFİKALARIYLA BİRLİKTE VERİLİYOR

Tarım arazisi niteliğinde tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçiler öncelikle ikamet ettikleri ilçe belediyelerine başvuruyor. Gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin Kullar’daki fidanlığından teslim alabiliyor. Meyve fidanlarının sertifikaları da çiftçilere teslim edildi. Proje kapsamında 104 çiftçiye meyve fidanı dağıtımına başlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817