Büyükşehir'den eleştirilere cevap :
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel Ereğli’de hayata geçirdiği Kadınlar Plajı hakkında bölgede yaşayan vatandaşların düşünceleri ortak. Kadınlar Plajının sadece Ereğli’ye değil Kocaeli için bir ihtiyaç olduğunu belirten belde sakinleri, genci yaşlısı, kapalısı açığı herkesin gönül rahatlığı ile Kadınlar Plajı’na girdiğini ifade etti. Belde sakinleri olayın bilerek farklı yerlere çekildiği ve rahatsızlığın kadınlara plaj yapılmasından değil evlerinin önü kapanan yazlıkçıların hoşnutsuzluğundan çıktığı kanısında.

 

ÇEŞME VE BODRUM’DA DA VAR

Çeşme ve Bodrum'da kadınlar plajına benzer bir çok kapalı beach olduğunu belirten Ali Erkan Gökay ve eşi ise "Bayanların sadece kendilerine ait bir plajda daha rahat edebileceğini ve plajı tercih edebileceğini söyleyerek, “Plaja karşı değiliz. Bodrum’da, Çeşme’de beaach olarak yapılıp etrafı bu şekilde çevrilmiş olan ve bizimde tercih ettiğimiz çok yer var. Bu sonuçta bir özgürlüktür. Bu tarz denize girmek isteyenlerde olabilir” dedi.

 

ÇOCUKLUĞUMDA DA VARDI

Bölgede yaşayan 60 yaşındaki Şermin Özer Kadınlar Plajını çok beğendiğini söyleyerek, “Ben İlkokula giderken İskenderun daydım, orada da kadınlar plajı vardı. Düşünün 60 yaşındayım şu anda, kaç yıl öncesinden bahsediyorum. O zamanlar da bile kadınlara özel plajlar vardı. Ereğli’de de neden olmasın. Kadınlar plajı gerçekten şart. Herkes rahatlıkla denize girebiliyor, açığı da kapalısı da kadınlar plajından hoşnut, ben de açığım ve hoşnutum” dedi.

 

KORKMAZ: KOCAELİ İÇİN İHTİYAÇ

Ticaret ile uğraşan Mehmet Korkmaz Kadınlar Plajının kadınların ihtiyacı olduğunu söyleyerek "Burası bir ihtiyaçtı. Sadece Ereğli için değil Kocaeli'nin ihtiyacı idi.Dışarıdan buraya gelenler izmit, Suadiye, Maşukiye, Derbent ve bütün il sınırlarındaki insanların böyle bir yere ihtiyacı vardı. O yüzden Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz.

 

 

MİSAFİRLERİM PLAJ İÇİN GELİYOR

Kadınlar Plajı’ndan memnun olduğunu ifade eden Hülya Atik ise “Plajı duyan misafirlerim özellikle İzmit'ten geliyorlar. Hem benim hem de misafirlerim için iyi oldu. Misafirlerimi Kadınlar Plajında ağırlıyorum. Onlar içinde bir değişiklik oluyor.” dedi.

 

BALCI: HERKESİN SAYGI DUYMASI LAZIM

Özellikle anne ve babaların kadınlar plajı yapıldıktan sonra çocuklarını daha rahat denize gönderdiğini belirten Nurkan Balcı ise " Kızımı yanında abisi, erkek kardeşi ile denize göndermek zorunda kalıyordum veya bende onunla gidiyordum. Şimdi iki kız arkadaş rahatlıkla denize gidebiliyorlar. Bunun kapalılıkla açıklıkla alakası yok, herkesin saygı duyması lazım ama bu iş bilinçli olarak farklı bir yere çekilmeye çalışılıyor" dedi.

 

GENÇLER, KADINLAR PLAJINI TERCİH EDİYOR

Denize girmek için Kadınlar Plajını tercih ettiğini belirten 25 yaşındaki Yasemin Balcı ise plajın yapılmasının gereken bir hizmet olduğunu ifade ederek, “Kesinlikle çağ dışı bir şey değil. Ben kapalı değilim ama açık bir şekilde, deniz kıyafetlerimle erkeklerin beni görmesini istemem. Ben de denize girdiğim zaman orayı tercih ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817