Büyükşehir’den lig şöleni

 


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde eğitim-öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Atletizm, Masa Tenisi ve Satranç ligleri düzenleyecek. Öğrencilerin beden ve ruh sağlığına olumlu katkı yapmak, hızlı ve doğru karar verme yetilerini güçlendirmek ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amaçlarıyla hayata geçirilen proje 12 Mart - 16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her üç lige öğrenciler okul takımlarıyla katılacak. Bireysel başvurular kabul edilmeyecek. Okullar katılacakları lig ile ilgili başvurularını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapacak.

 

İLK LİG ATLETİZM

İlk lig Atletizm dalında gerçekleştirilecek. 12 Mart - 16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek lige 1999-2000 doğumlu öğrenciler öğrenim gördükleri okulları ile birlikte takım halinde katılacak. Lig Gebze Alaettin Kurt Stadı ve Kocaeli Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek. Atletizm Ligi’ne katılmak isteyen okullar 25 Şubat Pazartesi gününe kadar başvurularını yapacak.

 

MASA TENİSİ 18 MART’TA

18 Mart Pazartesi günü yapılacak Masa Tenisi ligi ise Gebze Spor Salonu, Çayırova Şehit İlhan Kartal Anadolu Lisesi Spor Salonu, Körfez Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu, Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu, Başiskele Belediyesi Kültür Merkezi, Gölcük Spor Salonu, Karamürsel Spor Salonu, Derince Spor Salonu, İzmit Atatürk Spor Salonu ve Kandıra Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Lige 1999-2000-2001 doğumlu öğrenciler öğrenim gördükleri okulları ile birlikte takım halinde katılacak. Okullar 1 Mart Cuma gününe kadar başvurularını yapabilecek.

 

SATRANÇ LİGİ

Liglerin son etabını ise Satranç oluşturacak. Lige 2003-2004-2005-2006 doğumlu öğrenciler öğrenim gördükleri okulları ile birlikte takım halinde katılacak. Satranç Ligi,  Hasan Gemici Spor Salonu, Gebze Spor Salonu ve Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı olmak üzere üç ayrı noktada gerçekleştirilecek. Bu lig için okullar 8 Mart Cuma gününe kadar başvuru yapabilecek. Satranç ligi 25 Mart – 26 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Büyükşehir söz konusu projesini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817