Büyükşehir’den Medyada  Manipülasyon semineri
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurum içi personel eğitimlerinin konusu “Medyada Manipülasyon” oldu. Seminere reklam yönetmeni Erem Şentürk katıldı.

 

REKLAM YÖNETMENİ ŞENTÜRK KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum içi eğitim seminerlerini hız kesmeden sürdürüyor. Her hafta bir konu personelin katılımıyla uzman kişilerce anlatılıyor. Bu kez eğitim seminerinin konusu “Medyada Manipülasyon” oldu.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine konuşmacı olarak reklam yönetmeni Erem Şentürk katıldı. Şentürk medyanın dünya üzerindeki etkilerini anlattı.

 

HABERLERİ SOSYAL MEDYADAN ALIYORUZ

Şentürk, “Manipülasyon, yönlendirmek, etki altına almak, insanları itenildiği şekilde düşünmeye sevk etmek şeklinde zihinsel süreçleri açıklamada kullanılan bir kavram. Haber kaynaklarımız eskisi kadar kısıtlı değil. Eskiden yazılı medya aracı olarak gazeteler, görsel olarak sadece televizyon vardı. Günümüzde ise internet ve internetin getirmiş olduğu milyonlarca insanı birbiri ile iletişime davet eden sosyal ağlar var. Bu sosyal ağlar o kadar büyüdü ve hızlandı ki artık TV ‘den önce Facebook ve Twitter’dan alıyoruz önemli bir haberi”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817