Büyükşehirden Moldovalı itfaiyecilere eğitim

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Büyükşehir Belediyesi gerek yurt içi gerek yurtdışından gelen itfaiye personeline eğitimler vermeyi sürdürüyor. Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği kapsamında verilen eğitimlerde birçok itfaiye personeli eğitim aldı. Eğitimlerde bu kez Moldova’dan gelen itfaiyeciler yer aldı. Konuk itfaiye personeline uzman personel tarafından uygulamalı ve teorik bilgiler verildi.

 

ÖNLEME VE MÜCADELE

Eğitimler ana konu başlıkları olarak Yangınları Önleme ve Yangınla Mücadele, Trafik Kazalarında Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Kuyulardan ve Dar Alanda Kurtarma Teknikleri, Tehlikeli Kimyasalların Taşınması ve Kodlanması ile Sızıntı-Dökülme ve Saçılma Durumlarında Müdahale konularını içeriyor.

 

FLAS OVER

Yangınları Önleme ve Yangınla Mücadele konularında kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme Teknikleri, Yangın ve Kazazedelerin Aranması ve Kurtarılması, Flash Over ve benzeri Yangın Riskleri Durumunda Müdahale ve Hayatta Kalma Teknikleri uygulamalı olarak aktarılıyor.

 

BİLGİ PAYLAŞIMI

Moldovalı itfaiye personeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitimlerin çok verimli geçtiğini belirtti. Konuk itfaiyeciler bu tarz çalışmaların bilgi paylaşımı aşısından çok önemli olduğunu ifade ederek, eğitimlerde birçok yeni şey öğrendiklerini aktardı. İtfaiyeciler Büyükşehir Belediyesi’nin konukseverliği için çok teşekkür ederek, Kocaeli’deki itfaiyecilik çalışmalarını çok beğendiklerini ifade etti.

 

KOCAELİYİ TANIYORLAR

Eğitimlerin sonunda katılımcılara itfaiyeci kaskı, yanmaya dayanıklı elbise ve diğer ekipmanlar bağlı bulundukları itfaiye teşkilatlarında kullanılmak üzere hediye ediliyor. Eğitimlerin yanında, ülkemizin diğer il ve belediyelerinden gelen itfaiyecilere bölgemizin ve ilimizin güzellikleri aktarılarak ilimizin tanıtılması da sağlanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817