banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir’den sağlık çalışanlarına Tıbbi Atık Yönetimi eğitimi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından koordine edilen Tıbbi Atık Yönetimi Eğitimi, fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi (STM)’nde gerçekleştirildi. Şube müdürlüğü personelinden kimya mühendisi Lokman Karagöz, kimya mühendisi Sema Tavşan ve çevre mühendisi Ece Şimşek tarafından verilen eğitime, İzmit’te sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı Merkezleri’nde tıbbi atıkların yönetiminden sorumlu doktor, ebe, hemşire ve hizmetli personel katıldı.

 

TÜM İLÇELERDE EĞİTİM VERİLDİ                                                            

Eğitim kapsamında tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve sterilizasyon yönetimi ile bertarafının sağlanmasına yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ve Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği gereğince atık üreticileri tarafından yapılması gereken kaynağından ayrı toplama çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. Sağlık kurumlarından toplanan tıbbi atıkların yıllar içersinde artış gösterdiği yapılan istatistiki çalışmalarla belirlendi. Bu kapsamda atıkların kaynağından ayrı toplama çalışmasının her geçen gün daha dikkatli bir şekilde yürütüldüğü açıklandı.

 

TIBBİ ATIK YÖNETİMİ

Katılımcılara sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkların, evsel atıkların, ambalaj atıklarının, tehlikeli atıkların kaynağından ayrı toplanması, uygun biriktirme ekipmanlarında biriktirilmesi ve enfeksiyon riski taşıyan tıbbi atıkların güvenli bir şekilde ortamdan uzaklaştırılması ve atık yönetiminin bir bütün olarak ele alınması gerektiği aktarıldı. Konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantılarda ilimizdeki tüm devlet hastaneleri, özel hastaneler, diyaliz merkezleri, tıp merkezleri, poliklinikler ve Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına yönelik olarak Tıbbi Atık Yönetimi konulu eğitim çalışması yapıldı.

 

GÜNLÜK 5 TON TIBBİ ATIK TOPLANIYOR                                            

İlimiz genelinde üniversite hastanesi, devlet hastaneleri, özel hastaneler, diyaliz merkezleri, tıp merkezleri, poliklinikler ve Aile Sağlığı Merkezleri’nden günlük yaklaşık 5 ton tıbbi atık toplanıyor. 8 adet lisanslı, özel giydirilmiş ve içerisinde tartım cihazı bulunan araçlarla toplanan tıbbi atıklar, sterilizasyon merkezine naklediyor. Tıbbi atıklar sterilizasyon merkezinde 140 derece sıcaklıkta sterilize edilerek bertaraf ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751