Büyükşehir’e yaşlı yaşam merkezi teşekkürü
 Kent Konseyi, Huzurevi Derneği, Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği, Alzheimer Derneği başkanları, Tıbbi Destekli Yaşlı Yaşam Merkezi’ne katkılarından dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş. ve Koruma Temizlik A.Ş. tarafından Umuttepe’de Tıbbi Destekli Yaşlı Yaşam Merkezi yapılacak. Geçtiğimiz aylarda imzalanan protokolle hayat bulacak olan merkez için Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, İzmit Huzurevi Derneği Başkanı Olcay Ilıcalı, Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Sevcan Tamer, Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Dr. Ayten Gül ve Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

 

SOSYAL YAŞAMA KATKI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik yaptığı çalışmaları büyük takdirle izlediklerini söyleyen Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, “Kocaeli Büyükşehir, ilklerin belediyesi haline geldi” dedi. Yaşlılarla ilgili çok güzel çalışmaların yapıldığını söyleyen Kahraman, “Büyükşehir’in destekleri hep devam etti. Sosyal belediyecilikte büyük hizmetleri olan Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlıların sosyal yaşama katılmasına da büyük katkısı oldu” şeklinde konuştu.

 

MEDENİ VE MODERN BİR YER

Projenin Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, projenin KOÜ Tıp Fakültesi’ne yakın bir yerde yapılacak olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Medikal desteğe ihtiyacı olan, evde bakılması mümkün olmayan yaşlı hastalarımız bu merkezden yararlanacak. Medeni ve modern bir yer olacak” ifadesini kullandı.

 

KOÜ UMUTTEPE KAMPÜSÜ’NDE

Protokol kapsamında tıbbi bakıma ihtiyaç duyan yaşlı hastaların bakım ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla KOÜ Umuttepe Kampüsü Batı Yerleşkesi’nde Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi inşa edilecek. Koruma Şirketler Grubu tarafından yapılacak olan merkez, Kocaeli Üniversitesi’ne devredilecek. Merkezin tıbbi bakım ve destek çalışmaları üniversite tarafından yürütülecek.

 

RAHMETLİ ANNE ARACI

Merkeze İbrahim Aracı’nın annesi Semahat Aracı’nın adı verilecek ve bu isim değiştirilmeyecek. Bakım merkezinde Aracı ailesi mensupları için bir özel oda kontenjanı ayrılacak. Üniversite ise merkezin kurulma amacına ve ihtiyaçlarına uygun mefruşat,  malzeme, teknik ve idari personelin temin ve tahsis edilmesini sağlayacak.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BEDELSİZ HİZMET

Büyükşehir Belediyesi bakım merkezinin usulüne uygun olarak inşası için gerekli tüm imar-iskân izinlerini ve gerekli diğer tüm izin ve onayları ihtiyaç sahiplerine bedelsiz sunacak. Ayrıca inşaat için gerekli yol, su, elektrik, altyapı, kanalizasyon, telefon, internet, su, doğalgaz gibi hizmetlerin getirilmesine de yardımcı olacak.

 

DANIŞMA VE YÜRÜTME KURULU

Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi için Danışma ve Yürütme Kurulu da oluşturuldu. Kurulda Başkan Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Sezer Komsuoğlu,  işadamı İbrahim Aracı ve Şükrü Aracı ile Kent Konseyi Başkanı Kahraman yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817