banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir'in dağıttığı arılar ilk ürünü verdi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Kocaeli de bal verimliliğinin arttırılması amacıyla arıcılığa uğraşan çiftçilere bir süre önce Yığılca Ana Arısı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamındaki kovanlar ilk mahsulünü verdi.Arıcılara dağıtılan Yığılca ana arıları üreticiler tarafından çok beğenildi. Bal üretiminde çok önemli olan ana arılar, kovanda bal üreten arılar için çok önem arz ediyor.

 

100 ADET ANA ARI DAĞITILDI

Düzce İli, Yığılca İlçesinde DAGEM tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda bölgeye özel ırk olarak geliştirilen Yığılca ana arısı bal verimi bakımından oldukça iyi bir ırk. Araştırmalar sonucu Yığılca arı ırkının Kocaeli'ne kazandırmak amacıyla proje hazırlandı. 100 çerçeve (10 Kovan) arı kolonisi bal üreticisi arıcılara dağıtıldı. Arıcılık faaliyetinde bulunan 20 arıcıya 5'er adet olmak üzere 100 adet Yığılca ana arısı dağıtıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN YANINDA

Deneme amacıyla dağıtılan ana arıların ve kovanlı arıların, üreme kapasiteleri, bölgeye adaptasyonu ve bal üretim seviyelerinin her aşaması Köye Hizmet Şube Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından takip ediliyor. Üreticinin talepleri yönünde üretim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından her türlü destek, proje ve bilgi paylaşımı yapılıyor. Kartepe'nin, kestane ve ıhlamur yoğunluğu olan bölgesine yerleştirilen arıların Kocaeli'nde bal üretim kapasiteleri gözlemlenerek arıcılara, termo kovan ve işçi arı dağıtımı da yapan Büyükşehir Belediyesi ilimizde arıcılık üretim faaliyetlerinin gelişmesi için her türlü desteği sağlıyor.​


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751