banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir’in kültür sanat etkinlikleri başladı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültür sanat hayatına sunduğu önemli hizmetlerden biri olan “Kocaeli’de Kültür Sanat”  etkinlikleri sezon açtı. Yaklaşık beş yıldır, düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikler bu sezon da Kocaeli’nin kültür sanat hayatına yön verecek.

 

ETKİNLİKLERİN MERKEZLERİ

Kültür Sanat Etkinliklerinin merkezi Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi olacak. İzmit’teki etkinliklere ise Leyla Atakan Kültür Merkezi, SDKM, Seka Balkan Kültür ve yine Seka arazisi içinde bulunan Haydar Aliyev Azerbaycan Kültür Evi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli şubesi ev sahipliği yapacak.

 

ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

Kültür Sanat Etkinlikleri Ekim ayın dolu dolu geçecek. Bu arada Bayramın son gününde çocuklar için özel bir gösterim gerçekleştirilecek.  “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2” film çocuklar için ücretsiz gösterilecek. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gösterilecek film 12.00 ve 14.00 seanslarında çocuklarla buluşacak.

 

PROF. DR. AFYONCU İLE TARİH SOHBETİ

Kültür Sanat etkinliklerinin vazgeçilmezlerinden olan tarih sohbetleri Ekim ayında sürecek. Vatandaşlar, “Tarihin Arka Odası”  programında tanınan Prof. Dr. Erhan Afyoncu’yu dinleme imkanı bulacak. Prof. Dr. Afyoncu, “Yavuz Sultan Selim ve Çaldıran” konulu söyleşisi ile 10 Ekim Cuma günü 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde olacak.

 

KAHRAMAN TAZEOĞLU ŞİİRLERİYLE GELİYOR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının son dönemdeki en iyi kalemlerinden biri olan Kahraman Tazeoğlu’nu Ekim ayında Gebzeli okurlarıyla buluşturacak. Kocaeli Kitap Fuarı’nın da her zaman en önemli konukları arasında yer alan Tazeoğlu, 18 Ekim Cumartesi günü şiirleriyle Kocaelili okurlarının karşısında olacak. Şiir dinletis 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde başlayacak.

 

YEŞİLÇAM TÜRKÜLERİ ÇOK SEVİLDİ

Kültür Sanat ve Konservatuvar  Şube Müdürlüğü eğitmenlerinin solist olarak yer aldığı ve geçen sezonda büyük beğeni gören Yeşilçam Türküleri Konseri Ekim ayında yine sevenleriyle olacak. Yeşilçam nostaljisi yaşatacak olan konser 25 Ekim Cumartesi günü 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey’de gerçekleştirilecek.

Gebze’de ayrıca Kültür Sanat etkinlikleri içinde sağlık ve eğitim seminerlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunları sahnelenecek.

 

İZMİT’TEKİ ETKİNLİKLER

Ekim ayı boyunca İzmit’te de kültür sanat etkinlikleri yoğun bir şekilde devam edecek. Etkinlikler içinde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunları SDKM sahnelerinde seyircisi ile buluşacak. Bunun yanı sıra Seka arazisi içindeki Dil Edebiyat Derneği de birbirinden önemli kalemleri okuyucularla buluşturacak. Leyla Atakan Kültür Merkezi, Seka Balkan Kültür ve yine Seka arazisi içinde bulunan Haydar Aliyev Azerbaycan Kültür Evi’nde de kültürel etkinlikler düzenlenecek.

 

PROGRAM BÜYÜKŞEHİR SİTESİNDE

Vatandaşlar, Kültür Merkezleri Ekim ayı programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olanwww.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden ulaşabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751