banner2779
banner2752
banner2750

BÜYÜKŞEHİR’İN SPOR ÖZEL YETENEK KURSLARI BAŞLADI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ve çok sayıda gence spor özel yetenek sınavlarıyla lise ve üniversite kapılarına açan Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları bu yılki derslerine başladı. Bu yılki kurslara geçen yıl olduğunu gibi yine çok sayıda genç başvuru yaptı. Ön elemenin ardından kurslara kabul edilen gençler, uzman eğitmenler gözetimindeki derslere büyük bir azimle devam ediyor. Spor özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden Spor Lisesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Askeri Liseler, haziran ve eylül aylarında sınavlarını gerçekleştirecek.

 

ÜCRETSİZ KURSLARA BÜYÜK İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl aldığı bir kararla eğitim alanında gençler için önemli bir hizmet gerçekleştirdi. Spor özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilen lise ve üniversitelerin spor bölümlerine öğrenci hazırlamak için ücretsiz kurs açan Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesiyle geçen yıl onlarca gencin hayatı değişti. Bu kurslarda sınavlara hazırlanan gençler aldıkları eğitim sayesinde istedikleri lise ve üniversiteye girmeyi başardı. Gençler sınavları kazanmanın yanı sıra ayrıca elde ettikleri derecelerle aldıkları eğitiminin kalitesini gözler önüne serdi.

 

SINAVA HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl büyük ilgi gören ücretsiz spor özel yetenek kurslarını bu yıl da devam ettirme kararı aldı. Başvuruları değerlendirilen öğrenciler yapılan ön elemenin ardından derslere başladı. Kurslar iki etap halinde gerçekleştiriliyor. Kursların ilk etabında aday öğrencilere kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizleri yaptırılıyor. İsmet Paşa Stadyumu’nda gerçekleştirilen birinci etap dersleri yaklaşık 1,5 ay sürecek.

 

İKİNCİ ETAP 50.YIL SPOR SALONU’NDA

Bu etabın tamamlanmasının ardından öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’ne ait 50. Yıl Spor Salonu’ndaki ikinci etap derslerine başlayacak. Büyükşehir Belediyesi söz konusu spor salonunu öğrencilerin gireceği sınav parkurlarının birebir benzeri olarak dizayn etti.

Sınav parkurlarının birebir orandaki ölçüleri fotosel eşliğinde derecelendirildi. Böylece öğrenciler sınava girerken parkur konusundaki sorunu aşmış olacak. Burada da sınav parkurlarına yönelik teknik antrenmanlar kapsamında branş ve parça çalışmaları yaptırılacak.

 

SAĞLIKLARI DA BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz spor özel yetenek kurslarına katılan öğrencilerin sağlıklarını da yakın markaja aldı. Bu çerçevede kursa gelen gençler için uzman eğitmenler tarafından bir diyet programı belirlendi. Bunun yanı sıra yine uzman eğitmenler tarafından öğrencilere mental antrenman adı taşıyan moral motivasyon çalışması yaptırılıyor. Söz konusu çalışma öğrencinin sınav anındaki başarısında önemli rol oynuyor.

 

ÜCRETSİZ KURSLARIN BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Öte yandan ücretsiz özel yetenek spor kurslarının başvuruları devam ediyor. Kurslardan yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını 0530 243 60 29 No’lu telefonu arayarak yapabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751