BÜYÜKŞEHİRLİ GÜREŞCİLER KIRKPINAR YOLCUSU
 24-26 Temmuz tarihleri arasında Edirne Saray içinde, Edirne Belediyesi tarafından Bu Yıl 654.’si yapılacak olan Geleneksel  Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı güreşleri için hazırlıklarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu yağlı güreşçiler kulüp Başkanı İslam Yücel ile bir araya geldi. Seka Park Otelde Tarihi kırkıpınar Yağlı Güreşlerine katılacak, güreşçi ve antrenörle bir araya gelen kulüp başkanı Yücel ve yöneticiler, güreşçilerin son durumu hakkında bilgi alarak başarı dileklerinde bulundu.

 

1937 YILINDAN BERİ KATILIYOR

Kulüp Genel Sekreteri Fatih Özkaraaslan, kulüp yöneticisi Erhan Öztürk’ün de yer aldığı değerlendirme toplantısında konuşma yapan kulüp başkanı İslam Yücel, “Hafta sonu ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri olan tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri yapılacak. Kulübümüz pehlivanları 1937 yılından bu yana bu tarihi organizasyona katılıyor. Katılmakla birlikte bir çokta başarı elde etti. Bu yolda, siz değerli sporcularımızdan güzel haberler bekliyoruz. Hepinizi canı gönülden destekliyoruz. Yolunuz açık olsun. ”dedi.

 

 

49 GÜREŞÇİ EDİRNE’YE GİDECEK

1361 yılından buyana aralıksız olarak yapılan tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine altı antrenörle katılacak olan, Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu yağlı güreşçiler, kürsü için mücadele edecek. Büyükşehirli yağlı güreşçilerden Faruk Akkoyun ve Mustafa Başdemir bu yıl başpehlivanlıkta güreşecek. Baş altında on bir, büyük ortada altı, Küçük ortada beş, küçük orta küçük boyda beş, diğer alt kategorilerde yirmi güreşçi er meydanında ter dökecek. Çarşamba günü Edirne’ye hareket edecek olan kafilede altmış kişi yer alıyor.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817