banner2779
banner2752
banner2750

Buz’un Kalbi Kocaeli’de atacak

8 ÜLKE KATILACAK

Uluslararası Buz Hokeyi tarafından bu yıl ilk kez Balkan Buz Hokeyi Birliği Festivali 28 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Buz Hokeyi Federasyonun öncülüğünde Kocaeli’de yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nda yapılacak şampiyonaya birçok balkan ülkesi katılacak. Türk Buz Hokeyi Milli akımının yanı sıra şampiyonaya, Bosna Hersek, Slovenya, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Romanya ve Yunanistan milli takımları katılacak.

 

BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Şampiyona öncesi teknik kurul Grand Körfez Hotel’de biraya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Buz Hokeyi Federasyonu As Başkanı Murat Uzar, Buz Hokeyi Milli takımlar sorumlusu Tarık Göçmen ve yardımcıları katıldı.

 

KOCAELİ SPOR KENTİ

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman yaptığı açıklamada, "Bu şampiyonun Buz sporlarını seven Kocaeli’de yapılması için büyük gayretlerimiz oldu. Biz Federasyon olarak biliyoruz ki Buz sporları Kocaeli’de çok seviliyor. Kocaeli, sanayi şehri değil artık sporcu şehridir. Birçok spor dalında birçok milli sporcu yetiştiren bir fabrikadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de spora verdiği desteği biliyoruz. Büyükşehir Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

 

FESTİVAL HAVASINDA OLACAK

Buz sporlarında Kocaeli’nin önemine değinen Federasyon Başkanı Duman, “Buz Hokeyi Kocaeli’de doğmuştur. Buz sporlarına bu desteği veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğini inkâr edemeyiz. Bu yapacağımız şampiyonaya da büyük destek veriyor. Festival havasında geçecek şampiyonaya tüm Kocaelileri, bekliyoruz. İçeride maçlar oynanırken salonun dışında da ülkelerin halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak” diye konuştu..

 

ALTI GÜN SÜRECEK

Altı gün sürecek şampiyona 02 Eylül’de sona erecek. Vatandaşlar şampiyonadaki müsabakaları ücretsiz olarak izleyebilecekler. Geçtiğimiz hafta yeni sezon için bakıma alınan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu’nun yeni buz pisti yetkililerden tam not aldı. Balkan şampiyonasına hazır olan tesis şampiyonanın oynanacağı günü bekliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751