CAFERİLER ANMA İÇİN BİR ARAYA GELDİ

 


Anma etkinliğine Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kabadayıoğlu, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Körfez Belediye Meclis Üyesi Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Caferiler 10 Muharrem matemini andı

Sabahın erken saatlerinde Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhammediye Camii’nden başlayan anma törenlerinde konuşan Dernek Başkanı ve Camii İmamı Orhan Öz, ‘’ Bugün 10 Muharrem, bugün yaşananlar kıyamet gününe kadar unutulmayacak büyük bir acıdır. Hz. Hüseyin ve ailesi hunharca şehit edildiler, İslamiyet’in en masum şehitleri Hz. Hüseyin ve beşikteki bebeklerdi. Oysa Hz. Hüseyin’in mücadelesi zülüm altında olan Müslümanlara ışık olmak,  Peygamber dininin baki kalması içindi. Gel gör ki peygamber evlatlarına ne yaptılar, zalimce katlettiler’’ dedi.



Kızılay çadır açtı, çok sayıda vatandaş kan verdi

Anma etkinlikleri daha sonra Körfez Merkez Mezarlığı’nda devam etti. Burada da bir konuşma yapan İmam Orhan Öz, ‘’Şehadet mertebesi İslamiyet’le beraber başlıyor. Dini, vatanı için Şehit olan İnşallah Peygamber efendimize komşu olur. Vatan toprağına düşen gencecik çocuklarımız var. 15 Temmuz  Şehitlerine Allah rahmet eylesin. Vatanımız hainler, imansız Kafirlerle kuşatılmıştı. Allah İzin vermedi, yoksa ülkemiz çok kötü olacaktı. Hailer her tarafımızı kuşatmış, Rabbim asker ve polisimize, görevini yapan her kese güç versin’’ dedi. Ardından Kur’anlar okundu ve anma nedeniyle helva dağıtıldı. Etkinliğin devamında da akşam yemek verilecek ve anmalar devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817