Caferiler, Hz. Hüseyin için Ağladı
 Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen anma programında, Körfez’li Caferiler Hz. Hüseyin için ağladılar. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki Muhammediye Camii’nde düzenlenen anma programında, ilahiler okuyan Caferiler, göğüslerine vura vura katliam gününü andılar.

Tütünçiftlik Yavuz Sultan selim Mahallesi Muhammidiye Camii’nde düzenlenen anma programına, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, CHP Körfez Belediye Meclis Üyeleri, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da ziyaretçi olarak katıldılar. Anma programı nedeniyle camide gün boyu ibadet yaparak katliam gününü anan Caferi Cemaati mensupları, sabah erken saatlerden itibaren de katılan vatandaşlarla ilahi okuyarak anmaya devam ettiler.

Anma etkinliği sırasında caminin ortasında toplanan cemaat mensupları, göğüslerine sağ elleri ile vurarak ilahiler okudular. Kalabalık cemaatin katıldığı etkinlikler gün boyu devam ettikten sonra, akşam saatlerinde de yemek verildi.

İmam Orhan Öz, ‘’Bu gün katliam yapanlar, o gün ki katliamcıların devamıdır’’

Program sırasında Kur’an okuyan ve cemaate vaaz veren Muhammediye Camii İmamı Orhan Öz, Irak’ta katliam yapan Işid örgütünü kastederek, ‘’Bu gün katliamlar yapan, çocuk demeden kafa kesenler, o gün de Hz. Hüseyin’in kafasını kesen ve katliam yapanların devamıdır. Biz, Hz. Hüseyin’in kafasını keserek katlettiler dediğimizde inanmıyorlardı, insanın kafası kesilir mi diyiyorlardı. Şimdi insanların kafasının kesilerek katledildiklerini görüyoruz’’ dedi.

‘’Hz. Ali, Hz. Muhammed’in hizmetkarıdır’’

İmam Orhan Öz, yaptığı bir diğer açıklamada da, şimdiye kadar yanlış bilinen bir gerçeği hatırlatarak, ‘’Biz hiçbir zaman Hz. Ali’nin, Hz. Muhammed’den üstün olduğunu söylemedik. Bu düşünce insanı dinden çıkartır. Hz. Ali, Hz. Muhammed’in hizmetkarıdır. Her konuşmalarında da, (Anam babam sana feda olsun) diyerek peygamber efendimize hürmetini göstermiştir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817